Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΧΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Χτες μίλησε η Ελλάδα της δουλιάς. Από τον Εβρο έως την Κρήτη. Εμπρακτα. Με τη μαζική συμμετοχή της στη μεγάλη πανεργατική απεργία, που ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Με τις μαχητικές, μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Με το μήνυμα που έστειλε στους κεφαλαιούχους, στην κυβέρνηση και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και που συμπυκνώνεται στους άξονες: Κάτω τα χέρια από το οχτάωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Να αποχωρήσουν τώρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον "κοινωνικό διάλογο".

Ταυτόχρονα, η μαζική συμμετοχή στη χτεσινή κινητοποίηση - βαρόμετρο, έδειξε το δρόμο για την πιο αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων και το συντονισμό τους, ώστε να μείνουν σχέδια επί χάρτου τα βάρβαρα αντεργατικά σενάρια.

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την έκταση, αλλά και το μήνυμα της χτεσινής μεγαλειώδους κινητοποίησης, τη χαρακτήρισε, διά του εκπροσώπου της, "εποχιακό φαινόμενο"!


ΣΕΛ.  18   -   24



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ