Σελ. /31
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Απρίλη 1995

Ψηφοδέλτια μάχης και αντίστασης από τις ΠΚΣ

Αύριο οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Κρίσιμη αναμέτρηση για την πορεία του κινήματος


ΣΕΛ.  22   -   23

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Η ΣΚΥΤΑΛΗ
σε
οικοδόμους - συνταξιούχους - ΕΒΕ

Το κοινό μέτωπο όσων πλήττονται, βασική προϋπόθεση για τη νίκη τους, τόνισε σε ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα

Τη "σκυτάλη" του αγώνα παίρνουν από τους αγρότες στα αμέσως επόμενα 24ωρα οι οικοδόμοι, που οδηγούνται στην πιο εκτεταμένη ανεργία, οι συνταξιούχοι, που λιμοκτονούν και εμπαίζονται, οι εργαζόμενοι της Πάτρας και του Αγρινίου, που βλέπουν τις περιοχές τους να μετατρέπονται σε νεκροταφεία κάθε παραγωγικής δραστηριότητας. Σαφέστατη είναι εξάλλου η προειδοποίηση της αγροτιάς για πιο δυναμικούς και αποφασιστικούς αγώνες αν σε τακτό διάστημα δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έθεσαν με το μεγαλειώδη αγώνα τους, ενώ ήδη δεδομένη είναι η απόφαση των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με διήμερο κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 10 - 11 Μάη, αν η κυβέρνηση εμμείνει σε μια πολιτική που τους αφανίζει.

Αύριο,οι οικοδόμοι απεργούν πανελλαδικά για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα. Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Αύριο απεργούν με ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι του Αγρινίου και την Πέμπτη στην Πάτρα γίνεται συλλαλητήριο, με αίτημα την επαναλειτουργία της Π - Π και τη λήψη μέτρων ενάντια στην αποβιομηχάνιση.

"Ποτέ ως σήμερα δεν ήταν τόσο κοντά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων στρωμάτων της κοινωνίας μας, που στενάζουν από το βάρος των πολυεθνικών και των αποικιοκρατικών εντολών διεθνών οργανισμών",τόνισε μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στο Βύρωνα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. "Θα νικήσουν - συνέχισε - με τον όρο ότι θα ενωθούν όσοι πλήττονται, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους".


ΣΕΛ.  6   -   7,    12   -   13,   

Αγωνιστικό μήνυμα από το χώρο της θυσίας

Μήνυμα αγωνιστικής συνέχειας έστειλαν οι αγρότες από το Κιλελέρ, όπου, με απόφαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, πραγματοποίησαν το Σάββατο εκδήλωση τιμής στην 85η επέτειο της Θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Οι αγρότες της Θεσσαλίας, κορυφώνοντας τον πολυήμερο ηρωικό αγώνα που έδωσαν δεκατρείς μέρες στους δρόμους με τα μπλόκα των τρακτέρ, διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους με διάφορες μορφές, από τις νέες ποιοτικά θέσεις που κατέκτησαν, σφυρηλατώντας την ενότητά τους και διευρύνοντας την αλληλεγγύη, συνεργασία και συντονισμό με άλλα στρώματα εργαζομένων.


ΣΕΛ.  2,    15   -   18



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ