Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάρτη 1995

Πάλι στους δρόμους οι συνταξιούχοι κόντρα στον εμπαιγμό της κυβέρνησης

Αύριο οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα στο θέατρο "Διάνα", ώρα 9 πμ. Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ώρα 10 πμ.


ΣΕΛ.  28

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΙΚΗΤΕΣ" ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΙΑΛΤΣΙΝ
ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ -
ΥΠΟΛΟΓΟΙ
κυβέρνηση και συνοδοιπόροι

Συνειδητή απόκρυψη των κυβερνητικών - και όχι μόνο - επιλογών, που κινούνται στη "ντε φάκτο" διχοτόμηση της Κύπρου

Στο ρυθμό της απροσχημάτιστης υποτέλειας στα κελεύσματα των Βρυξελλών, κινείται η κυβέρνηση Παπανδρέου, συνεπικουρούμενη, στην πραγματικότητα, και από τις ηγεσίες της ΝΔ, της Πολιτικής Ανοιξης και του "ΣΥΝ". Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στη συμφωνία για την τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι, με την άρση του "βέτο" από την ελληνική κυβέρνηση, άνοιξε ο δρόμος για την αποδοχή της "ντε φάκτο" διχοτόμησης της Κύπρου.

Οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, οι... αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, το κουκούλωμα που ακολούθησε και οι εκ των υστέρων κυβερνητικοί υπαινιγμοί για παρεμπόδιση της τελωνειακής ένωσης, ήρθαν να αποδείξουν το μέγεθος της υποκρισίας όλων εκείνων, που έκαναν λόγο για "νίκη", αλλά και εκείνων, που ασκούν κριτική για επιμέρους χειρισμούς, ενώ παραμένουν δέσμιοι στη λογική της δήθεν "κοινής εξωτερικής πολιτικής".

"Την πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο τη γνωρίζει πάρα πολύ καλά η ελληνική κυβέρνηση, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι δηλώσεις Καραγιαλτσίν αποτελούν φυσικό επακόλουθο, ώστε είναι υποκρισία οι εκ των υστέρων διαμαρτυρίες της, μια τουφεκιά για την τιμή των όπλων και για την κοροϊδία του ελληνικού λαού".


ΣΕΛ.  5   -   7

Η 8η Μάρτη του 1995, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, βρίσκει τις γυναίκες της χώρας μας αντιμέτωπες με την επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Τις βρίσκει αντιμέτωπες με την ανεργία, την υποαπασχόληση, την καταπάτηση βασικών τους δικαιωμάτων.

Οι γυναίκες δεν έχουν άλλα περιθώρια. Πρέπει να πάρουν και στα δικά τους χέρια τις εξελίξεις. Να δραστηριοποιηθούν στις γραμμές του γυναικείου κινήματος. Να αντισταθούν, παλεύοντας και απειθαρχώντας...


ΣΕΛ.  14   -   15



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ