Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995

Διαφωνούν οι 7 στους 10 με την οικονομική πολιτική

Πάνω από 7 στους 10 εργαζόμενους διαφωνούν με την κυβερνητική οικονομική πολιτική, αποκαλύπτει έρευνα της ΓΣΕΕ! Περισσότεροι από 8 στους 10 απορρίπτουν τα μέτρα της "Λευκής Βίβλου". Καταδικάζουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά λένε ΝΑΙ στη συνδικαλιστική δράση


ΣΕΛ.  14   -   15

ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ
οι καπνοπαραγωγοί

Κλειστές παραμένουν βασικές οδικές αρτηρίες

Δυναμική απάντηση - και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο - έδωσαν χτες οι καπνοπαραγωγοί της χώρας, πραγματοποιώντας μεγάλα συλλαλητήρια - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση αντικαπνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Χιλιάδες καπνοπαραγωγοί παρέμεναν, χτες τη νύχτα, στη γέφυρα του Αχελώου και στη διασταύρωση Κατούνας - Ξηρόμερου, όπου με τα τρακτέρ είχαν αποκλείσει την οδική επικοινωνία. Κλειστή κρατούσαν, επίσης, την Εθνική οδό Λάρισας - Ελασσόνας - Κοζάνης οι καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας. Στους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, σε Ζαγκλιβέρι, Τρίκαλα, Λαμία, Ροδολίβο, Εβρο, Κομοτηνή, Κιλκίς κ. α. έγιναν συλλαλητήρια και οι καπνοπαραγωγοί προειδοποίησαν πως θα επανέλθουν δυναμικά σε νέες συντονισμένες κινητοποιήσεις, αν δεν παρθούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ωστόσο, ο υπουργός Γεωργίας Γ. Μωραφιτης, και χτες, περιορίστηκε σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για γρήγορη πληρωμή του πριμ, εφόσον - και όταν - παραδοθεί ο καπνός στα αποθηκευτικά κέντρα. Κάτι, που βεβαίως δεν εξασφαλίζει τη διάθεση της περσινής παραγωγής καπνού με ικανοποιητικές τιμές...


ΣΕΛ.  16   -   19

Ο πλούτος της δημοτικής μας παράδοσης, οι καημοί και οι πόθοι, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, ξαναζωντάνεψαν χτες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, όπου η καλλιτεχνική εταιρεία "Αργώ" πρόσφερε την εξαίρετη παράστασή της, "Παραλογές", για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος.


ΣΕΛ.  3

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Ο σ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΑΝΟΣ πρόσφερε 200.000 δρχ. για τη διάσωση του αρχείου μέσω ΚΟΒ Μεγαλόπολης.
  • Το Σωματείο Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Αθηνών και Προαστείων προσφέρει στο ΚΚΕ 200.000 δραχμές για τη διάσωση του αρχείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ