Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Γενάρη 1995

Αύριο η συναυλία Θεοδωράκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στις 7 το απόγευμα η συναυλία για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ. Συμμετέχουν η Μ. Φαραντούρη, ο Μ. Μητσιάς, ο Β. Λέκκας. Στο μπουζούκι ο Κ. Παπαδόπουλος και ο Λ. Καρνέζης. Παρουσιάζει η Μ. Βαλάση


ΣΕΛ.  3

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ
υποκρισία και εμπαιγμός

Η χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος και της συντηρητικής συναίνεσης δεν αντιμετωπίζονται με γιατροσόφια και ηθικολογίες, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

"Εμπαιγμό" χαρακτήρισε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ΑλέκαΠαπαρήγα κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα"θέματα ηθικής της πολιτικής ζωής του τόπου" και προέβλεψε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αναμένει πολλαπλασιασμό των φαινομένων σήψης και ηθικής διαφθοράς, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζεται.

Σημειώνοντας ότι, πριν απ' όλα ο ηθικός χαρακτήρας μιας πολιτικής κρίνεται από το περιεχόμενο και τα μέσα που χρησιμοποιεί, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε αναλυτικά στην "ανήθικη", όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν ανησυχεί γιατί ο λαός αρχίζει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τα δύο κόμματα που ευθύνονται για τα βάσανά του. "Ανησυχούμε, είπε, όταν διατηρεί το κύρος της η πολιτική των κομμάτων που γέννησε και όξυνε τα λαϊκά προβλήματα".

Σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, σ' όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι επιδιώκεται "να αλλάξει απλώς μορφή η πολιτική εξουσία, να γίνει πιο αδιαφανής, πιο απόμακρη από οποιαδήποτε μορφή λαϊκού ελέγχου".

Οσον αφορά τις προτάσεις που γίνονται για την αλλαγή στους θεσμούς, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι είναι αδύνατος ο οποιοσδήποτε έλεγχος χωρίς θεσμούς εργατικού, λαϊκού, κοινωνικού ελέγχου και με την προϋπόθεση να αλλάξει ο σημερινός πολιτικός συσχετισμός.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε τις προτάσεις του Κόμματος, σημειώνοντας ότι η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή τους εξαρτάται από το σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  6   -   8

Αδειάζουν τα ιατρεία στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Νέα Ζωή, καθώς έληξε η θητεία των συμβασιούχων γιατρών. Η πρακτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων οδήγησε τους ίδιους τους γιατρούς σε μια ιδιότυπη ομηρία, καθώς βρίσκονται μπροστά σε μια συνεχιζόμενη φάμπρικα ανανεώσεων των συμβάσεων. Οδηγούν όμως και τους ασφαλισμένους στην απόγνωση, καθώς στην ώρα της ανάγκης διαβάζουν στην πόρτα του ιατρείου την ολιγόλογη ανακοίνωση: "Ο γιατρός απολύθηκε".


ΣΕΛ.  16   -   17



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ