Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Γενάρη 1995

ΟΡΓΑΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Στο Μέγαρο Μουσικής, με κυβερνητικό μονόλογο, η πρώτη παράσταση

Με μια φιέστα κυβερνητικού μονολόγου, που καθόλου τυχαία φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και με κομπάρσους τη ΝΔ, την Πολιτική Ανοιξη και το "ΣΥΝ", πραγματοποιήθηκε χτες η "πρώτη" της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ). Του "εργαλείου" διασφάλισης και "ενίσχυσης των κοινωνικών ισορροπιών, ιδιαίτερα στα χρόνια που έχουμε μπροστά μας", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Α. Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, του οργάνου, που με υπόδειξη των Βρυξελλών στήθηκε και στη χώρα μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση κομμάτων, κοινωνικών οργανώσεων και - πάνω απ' όλα - ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, με στόχο την απρόσκοπτη προώθηση και επιβολή των αντιλαϊκών επιλογών του μεγάλου δυτικοευρωπαϊκού κεφαλαίου.

Πρόκειται για "θεσμό - οπερέτα", καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, που "πραγματικός του ρόλος είναι να ορθώσει εμπόδιο στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής" της λιτότητας και αποβιομηχάνισης της χώρας, την πολιτική των απολύσεων και της μείωσης των κοινωνικών δαπανών.

Λίγες ώρες μετά την τελετή, ο εκ των πρωταγωνιστών της "κοινωνικής συναίνεσης", "εκσυγχρονιστής", Κ. Σημίτης,μιλώντας σε εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ, έθεσε, στην ουσία, θέμα κατάργησης του κατώτατου μεροκάματου καιεναρμόνισης της εισοδηματικής πολιτικής με όσα επιτάσσει η "Λευκή βίβλος".


ΣΕΛ.  5,    19

"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας". Το μήνυμα αυτό έστειλαν για μία ακόμα φορά χτες οι σπουδαστές των ΤΕΙ, που επιμένουν αγωνιστικά, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και την καθιέρωση της ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης. Χτες κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι σπουδαστές στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ 24ωρη απεργία έκαναν οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών με ομόφωνη απόφασή του προσφέρει 1.000.000 δρχ. σε δυο δόσεις.
  • Ο ΠΕΤΡΟΣ και η ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ προσφέρουν στη μνήμη των γονιών τους Μαριγούλας και Σωτήρη, των αδελφών τους Φιλίτσας, Καλλιόπης και Βασίλη Πέτρουλα, που δολοφονήθηκαν στη Μάνη πριν 48 χρόνια από τους Χίτες, 200.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ