Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Αυγούστου 1996

ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΠΟΡΟΙ
για την ανάπτυξη της Ελλάδας

Αλέκα Παπαρήγα: Δύναμη είναι ο αγώνας του λαού και η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας

Τεράστιοι πόροι και μέσα για την ανάπτυξη υπάρχουν στην Ελλάδα, επισήμανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια της περιοδείας της στην Οικονομική Διεύθυνση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Βρίσκονται, όμως, στον απόλυτο έλεγχο των βιομηχάνων, της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών και δε διατίθενται για παραγωγικούς σκοπούς, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Η πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού είναι πολιτική υπονόμευσης και ξεπουλήματος των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, της εθνικής οικονομίας και των υπαρκτών προοπτικών ανάπτυξης της χώρας, τόνισε σε άλλο σημείο η Αλέκα Παπαρήγα και υπογράμμισε: Δε φτάνει σήμερα η γνώση της άσχημης οικονομικής κατάστασης, η φραστική συμφωνία με όσα λέει το ΚΚΕ και η σκέψη για ενδεχόμενη ενίσχυσή του. Για την ουσιαστική καταδίκη των καταστροφικών πολιτικών του δικομματισμού, χρειάζεται η αποφασιστική υπερψήφιση του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους.

Είναι πάρα πολλοί οι δυσαρεστημένοι από τις πολιτικές των εταίρων του δικομματισμού, σημείωσε επίσης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες βράδυ, μετά από περιοδεία στα καταστήματα της Ν. Ιωνίας και απηύθυνε κάλεσμα καθημερινής δράσης μέχρι την Κυριακή των εκλογών στους κομμουνιστές, στους αριστερούς, στους φίλους και οπαδούς του Κόμματος.


ΣΕΛ.  4   -   5

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα του ΚΚΕ, φίλοι και σύντροφοι πρόσφεραν:

  • Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΨΟΚΕΦΑΛΟΣ για να τιμήσει τη μνήμη του σύντροφου Δήμου Κουτσλιωτάκη,που τόσο νωρίς έφυγε από κοντά μας, προσφέρει στο ΚΚΕ 200.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.
  • Οι ΗΛΙΑΣ και ΝΩΝΤΑΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ προσφέρουν 150.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού τους Αντώνη, 22 χρόνων, για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.
  • Οι σ. ΝΙΚΟΣ και ΝΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουν 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ.
  • Το Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης,προσφέρει 200.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
  • Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΤΖΟΣ προσφέρει 100.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα του ΚΚΕ.


ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ
Κοινοτικό σενάριο εξολόθρευσης

Νέες καταστροφικές για την ελληνική ελαιοπαραγωγή προτάσεις προωθεί το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Προβλέπει νέο τρόπο επιδοτήσεων που, αν εφαρμοστεί, θα ευνοήσει Ισπανία και Ιταλία, ενώ θα οδηγήσει σε συρρίκνωση την καλλιέργεια αυτή στην Ελλάδα


ΣΕΛ.  19
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ
Εκβιάζουν "πανωπροίκι" 175 δισ.!

Για "πανωπροίκι" 175 δισ. εκβιάζει η κοινοπραξία "Ολυμπιακό Μετρό", ενώ το έργο του μετρό έχει ουσιαστικά "παγώσει" και συνεχίζονται οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες εργαζομένων


ΣΕΛ.  16
"Λουκέτο" στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ;

Στο "λουκέτο" φαίνεται να οδηγείται η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, ο πρόεδρος της οποίας ανακοίνωσε χτες 200 διαθεσιμότητες!


ΣΕΛ.  17
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικό ΟΧΙ στην ανεργία

Μαχητικό ΟΧΙ στην ανεργία και στη λιτότητα είπαν χτες οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας μέρος σε πανεργατική στάση εργασίας. Αγωνιστική συνέχεια στις 5 Σεπτέμβρη με πανεργατική απεργία και συλλαλητήριο


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ