Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούλη 1996

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους

Σε πανεξόρμηση βρίσκονται οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης, για την επιτυχία της σημερινής συγκέντρωσης, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλητή τον Χαρίλαο Φλωράκη


ΣΕΛ.  3

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΣΕΒ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ "ΕΝΤΟΛΕΣ"
ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ
ΟΛΑ
οι μεγαλοβιομήχανοι

Στο ασφαλιστικό σύστημα, τις εργασιακές σχέσεις και τα πολύμορφα "προνόμια" εστιάζονται οι απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών

Αποφασιστικότητα και συνέπεια στην αντιλαϊκή πορεία της κυβέρνησης, απαίτησαν χτες οι μεγαλοβιομήχανοι με δημόσια παρέμβασή τους. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, αφού σημείωσαν με ικανοποίηση πως "οι αποφάσεις του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν τις γενικές γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής", αξίωσαν - με ύφος πολιτικού προϊσταμένου προς εκτελεστικά όργανα - την "εδώ και τώρα" επιτάχυνση "στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής".Φρόντισαν, επίσης, να προσδιορίσουν με σαφήνεια τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας "δεν είναι διατηρήσιμο",ότι η ανεργία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο,ενώ επανέφεραν τις γνωστές απαιτήσεις τους για "σταθεροποίηση, σύγκλιση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας".

Ουσιαστικά, πρόκειται για πολιτικές, τις οποίες ήδη μεθοδεύει η κυβέρνηση, και σημαίνουν παραπέρα βάθεμα των αντιλαϊκών μέτρων, μεγαλύτερο δέσιμο της χώρας στις επιταγές των Βρυξελλών, περιορισμό κάθε είδους κοινωνικών δαπανών, μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, με παράλληλη αύξηση της φορολογικής τους επιβάρυνσης, ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, "τζάμπα χρήμα" και διαφόρων ειδών "κίνητρα" και επιχορηγήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  13

Σε επαγρύπνηση καλεί τους συνταξιούχους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων, γιατί συνηθίζεται τους θερινούς μήνες να περνούν όλα τα αντιλαϊκά σχέδια. Και η κυβέρνηση, εκτός από τα διαβόητα ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους, αποδεικνύεται ιδιαίτερα γαλαντόμα προς επιχειρηματίες. Ετσι χτες ο υπουργός Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλος, ανακοίνωσε χαριστικές ρυθμίσεις για τα χρέη των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο μεγάλος χαμένος απ' αυτή τη ρύθμιση είναι το ΙΚΑ.


ΣΕΛ.  16

Η πόλη - τέρας

Χρόνια τώρα η Αθήνα - ολόκληρο το Λεκανοπέδιο - ακροβατεί μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Το χειμώνα πνίγεται από τις πλημμύρες, το καλοκαίρι ψήνεται από τον καύσωνα και λιώνει από τις πυρκαγιές. Ολο το χρόνο δοκιμάζεται από το νέφος. Η πάλαι ποτέ "διαμαντόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι", έχει γίνει πλέον μια ανυπόφορη και ανθυγιεινή πόλη για τα 3,5 εκατομμύρια κατοίκους της.

Ετσι την κατάντησαν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 40 χρόνων. Πολιτικές εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, ακόμη και με νομοθετήματα, σαν αυτά που καταστρέφουν τα πάρκα Ελευθερίας και Ρηγίλλης. Πολιτικές, που αντί να έχουν στην προσοχή τους τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, βάζουν ως πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τις πελατειακές σχέσεις και τα μικροκομματικά οφέλη. Με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την ασύδοτη τσιμεντοποίηση, την επιβράβευση των καταπατητών...

Αυτή η πολιτική, που μετέτρεψε την Αθήνα σε πόλη - τέρας, εξακολουθεί και με τη σημερινή κυβέρνηση του "εκσυγχρονισμού" να παράγει τις ίδιες "τερατογενέσεις". Εξακολουθεί να στέλνει εκατοντάδες Αθηναίους στα νοσοκομεία με κάθε εποχιακό ανεβοκατέβασμα - φυσιολογικό βέβαια - του υδράργυρου. Εξακολουθεί να σκοτώνει. Εξακολουθεί να εξαντλείται σε έκτακτα μέτρα. Εξακολουθεί να τροφοδοτεί μονάχα την αγανάκτηση.



Για τη ζωή και την ειρήνη

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 5η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ στην Επανωμή. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την επιτυχία της.


ΣΕΛ.  17
Επικίνδυνο καμίνι πολλοί χώροι εργασίας

Σε επικίνδυνο καμίνι μετατρέπει ο καύσωνας πολλούς εργασιακούς χώρους, αλλά οι Επιθεωρήσεις Εργασίας ούτε γνωρίζουν, ούτε μπορούν να επιβάλουν στοιχειωδώς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων!


ΣΕΛ.  14   -   15
ΣΕΑ - ΕΒΕ
Μονόδρομος η αντίσταση και οι αγώνες

Κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αθήνας, που στην πρόσφατη συνεδρίασή της διαπίστωσε ότι επιδεινώνεται η κατάσταση στο χώρο των ΕΒΕ


ΣΕΛ.  13
ΡΩΣΙΑ
Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος

Περίπου 105.000.000 ψηφοφόροι κλήθηκαν χτες να ψηφίσουν για Πρόεδρο της μεγάλης αυτής χώρας, ανάμεσα στον Μπ. Γιέλτσιν και τον Γ. Ζιουγκάνοφ, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες μιλούσαν για μειωμένη σχετικά συμμετοχή


ΣΕΛ.  9
Απαράδεκτα χαμηλό το επίδομα ανεργίας

Μόλις στο 49,2% τού, έτσι και αλλιώς, εξευτελιστικού βασικού ημερομισθίου φτάνει και μετά την αναπροσαρμογή του το επίδομα ανεργίας από 1η Ιούλη!


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ