Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάη 1996

ΑΝΗΦΟΡΙΖΕΙ Ο ΤΙΜΑΡΙΘΜΟΣ
"Τρώει" τα λαϊκά εισοδήματα η "οικονομία της αγοράς"

Για τέταρτο μήνα ο πληθωρισμός συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Στο 9,2% "σκαρφάλωσε" τον Απρίλη


ΣΕΛ.  21

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΜΕΤΩΠΟ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ενάντια στην ανεργία

Σήμερα, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το πρόβλημα της ανεργίας

Κατά της ανεργίας, της εγκατάλειψης των ανέργων, της παραγωγικής ερήμωσης, της φτώχειας, αλλά και της πολιτικής που εκτρέφει το σύγχρονο εφιάλτη κινητοποιούνται οι οικοδόμοι και το Πέραμα.Ενας κλάδος και μια πόλη, που, ενώ βυθίζονται στην ανεργία, αντιμετωπίζουν τον πιο προκλητικό εμπαιγμό μιας κυβέρνησης, η οποία αποδεικνύεται - εκτός των άλλων - ολοένα και πιο αναξιόπιστη, αναιρώντας ακόμη και τις δικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις.

Οι οικοδόμοι,οι οποίοι βρίσκονται σε τριήμερη απεργία, πραγματοποίησαν χτες μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, ενώ σήμερα κλιμακώνουν τον αγώνα τους με πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στου Μαξίμου.Η κινητοποίηση ολοκληρώνεται αύριο, με νέα συγκέντρωση στην Κάνιγγος.

Το Πέραμα "νέκρωσε", χτες, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και το κλείσιμο των καταστημάτων και των σχολείων. Ανεργοι, εργαζόμενοι, βιοτέχνες, έμποροι, μαθητές, συνταξιούχοι, γυναίκες συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο δημαρχείο της πόλης και από εκεί έκαναν πορεία 12 χιλιομέτρων στον Πειραιά, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απαιτώντας να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Στο μεταξύ σήμερα, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, γίνεται στη Βουλή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το πρόβλημα της ανεργίας.


ΣΕΛ.  18   -   19

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο ΜΙΜΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ,αντιστασιακός, προσφέρει 100.000 δρχ. στη μνήμη των 25 ΕΠΟΝιτών που εκτελέστηκαν στις 22 Φλεβάρη 1944, στο μπλόκο που έγινε στον Κολωνό, από τους Γερμανοτσολιάδες. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και δύο πρωτοξαδέρφια του ο Κώστας και ο Λευτέρης Παναγιωτόπουλος.
  • Η ΥΒΕΤ και ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΕΛΙΚΑΣ προσφέρουν ως τρίτη δόση 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πεντέλης.
  • Ο παλαίμαχος κομμουνιστής, ναυτεργάτης, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ,από τον Μαραθόκαμπο Σάμου, προσφέρει 200.000 δρχ.
  • Ο ΣΕΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, 100.000 δρχ. στη μνήμη των Νίκου Τσιάκαλου,Παρασκευά Φουντουραδάκη και Γρηγόρη Τοκατλόγλου,στελεχών του ΚΚΕ.


Στα σκουπίδια η... υπευθυνότητα

Μ' ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας, αυτή τη φορά από τους νομάρχες της Αττικής και το δήμαρχο της Αθήνας, καθώς και μία ακόμα παράταση - από την πλευρά της κυβέρνησης - στο χρόνο ανακοίνωσης των χώρων, όπου πρέπει να εγκατασταθούν οι νέες Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων, σημαδεύτηκε η χτεσινή μέρα στο μέτωπο των σκουπιδιών. Στο μεταξύ άνοιξε η χωματερή στα Ανω Λιόσια.


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ