Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Απρίλη 1997

Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΟΙ
ΡΑΜΠΟ
ξεκίνησαν την "αυγή"

ΕΕΔΥΕ: Κάλεσμα προς όλες τις Επιτροπές Ειρήνης για ενημέρωση και κινητοποίηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας ενάντια στο σχεδιαζόμενο έγκλημα

Παρά τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, που εκφράζονται καθημερινά με συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, ανακοινώσεις, και άλλες εκδηλώσεις, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει σήμερα Ελληνες στρατιώτες εκτός συνόρων, ως τμήμα της πολυεθνικής δύναμης επέμβασης στη γειτονική Αλβανία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε συνεργό μιας απρόκλητης επέμβασης στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Για να ευδοκιμήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τόσο για την Αλβανία, όσο και για ολόκληρη την περιοχή, παραβιάζεται ουσιαστικά το ελληνικό Σύνταγμα και οι κανόνες διεθνούς δικαίου.

Συνένοχοι σε αυτή την ενέργεια της κυβέρνησης, που κρύβει τεράστιους κινδύνους, είναι και όλοι εκείνοι που βιάστηκαν να χειροκροτήσουν τη συμμετοχή στην πολυεθνική δύναμη επέμβασης, "κρυμμένοι" υποκριτικά πίσω από το άλλοθι της "ανθρωπιστικής βοήθειας" που καταρρίφθηκε πριν ακόμα ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση.

Η ΕΕΔΥΕ σε χτεσινή της ανακοίνωση τονίζει: Μπροστά σ' αυτή την ενέργεια καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ. Καλούμε τη νεολαία, τις γυναίκες, το λαό ολόκληρο να συσπειρωθούν στο μαχόμενο κίνημα Ειρήνης. Να συμπαρασταθούν με τον αγώνα τους στο λαό της Αλβανίας και στους αγωνιζόμενους λαούς. Να στιγματίσουν τη στάση των υπηρετών της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης. Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης να ανοιχτούν στο λαό, να τον ενημερώσουν, να τον κινητοποιήσουν για να καταδικάσει το σχεδιαζόμενο έγκλημα.


ΣΕΛ.  12   -   13

Προσφορά

Ο Γιώργος Χατζηδάκης πρόσφερε, δεύτερη δόση, 200.000 δρχ. στην Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου.



Η ελληνική κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση "πολιτεύεται", μαζί με τη φίλη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών παραγόντων του τόπου και κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εξασφαλιστούν, μια που με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η ψευδαίσθηση μιας "ισχυρής" Ελλάδας, με ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή!


ΣΕΛ.  9
ΑΠΑΤΗ ο "κοινωνικός διάλογος"

Οι εργαζόμενοι καλούνται να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα και ν' αποδεχτούν την καρατόμηση ό,τι θετικού μπόρεσαν να κατακτήσουν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών, τονίζει με ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ σημειώνει πως η μεγάλη επίθεση που δέχεται σήμερα ο ελληνικός λαός δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζεται με μεγάλη αντεπίθεση και κυρίως με αγώνα προοπτικής.


ΣΕΛ.  5   -   7
ΜΕΤΡΟ
Αγώνας ενάντια στις καθυστερήσεις και τα πανωπροίκια

ΜΕΤΡΟ

Αγώνας ενάντια

στις καθυστερήσεις και τα πανωπροίκια

Στάση εργασίας και πορεία ενάντια στις απολύσεις, που έφτασαν τις 120, ενώ σχεδιάζονται και άλλες, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο μετρό. Διατράνωσαν, επίσης, τη θέλησή τους, να αγωνιστούν για την ομαλή πορεία του έργου, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και χωρίς άλλα πανωπροίκια


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ