Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Μάρτη 1997

Στο έλεος των μονοπωλίων οι πηγές ενέργειας

Με συνοπτικές διαδικασίες, η κυβέρνηση επιζητεί να κυρωθεί από τη Βουλή η τελική πράξη της Διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Χάρτη Ενέργειας, με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης από τα μονοπώλια των πηγών ενεργείας, που βρίσκονται στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες


ΣΕΛ.  5

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΗΜΑ
ΚΙΝΔΥΝΟΥ
για τους εργαζόμενους

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ απευθύνει αγωνιστικό ενωτικό προσκλητήριο για να μην περάσουν οι αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών

Προσκλητήριο προς τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μην περάσουν οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών - όπως με προκλητική σαφήνεια τις ανέπτυξε προχτές το βράδυ ο πρωθυπουργός - απηύθυνε χτες η ΕΕ της ΕΣΑΚ.

Ο Κ. Σημίτης, μιλώντας στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, προδιέγραψε, στην ουσία, το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης και του όποιου "κοινωνικού κράτους", την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση, ουσιαστικά, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των θεμελιακών κατακτήσεων των εργαζομένων!

"Φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να περάσουν την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών που πιστά υπηρετούν", επισημαίνει η ΕΣΑΚ και προειδοποιεί ότι ο εργασιακός μεσαίωνας που επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους δε θα περάσει.

"Ωμό σήμα κινδύνου για τις εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις των εργαζομένων", χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δρα σαν "ατζέντης" των δυνάμεων του Μάαστριχτ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιχειρώντας χτες να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η ομιλία Σημίτη, είπε πως δεν πρόκειται για εξαγγελία μέτρων, αλλά για "προσέγγιση που έχει ο πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων...".


ΣΕΛ.  2,    13

ΡΩΣΙΑ
Γενική απεργία και διαδηλώσεις

Εκατομμύρια εργάτες κατέβηκαν χτες σε γενική απεργία σε όλη τη Ρωσία, για "δουλιά, δικαιοσύνη και κοινωνικές εγγυήσεις", που ήταν και τα κεντρικά συνθήματα στις πραγματικά τεράστιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, οι οποίες έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας


ΣΕΛ.  11



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ