Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Μάρτη 1997

ΔΙΜΗΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΑ
Κεντρική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, πραγματοποιείται η εκδήλωση - συζήτηση της ΚΟΑ του ΚΚΕ με θέμα: "Η συμμετοχή των γυναικών στο λαϊκό κίνημα"


ΣΕΛ.  3

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΕΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
στον αλβανικό λαό

ΕΕΔΥΕ: Οι Επιτροπές Ειρήνης και ο ελληνικός λαός να ενεργοποιηθούν για να μην ανάψει νέα φωτιά πολέμου στην περιοχή

Ενώ η εξέγερση του δοκιμαζόμενου αλβανικού λαού παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ ψάχνουν τρόπους για να διαιωνίσουν την ιμπεριαλιστική καταλήστευση, των τελευταίων χρόνων, της Αλβανίας και να συνεχίσουν το επικίνδυνο "παιχνίδι" ανταγωνισμού - μοιράσματος σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Σε αυτά τα πλαίσια, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι σπεύδουν πίσω από τα γεγονότα να προτείνουν ή και να επιβάλουν "λύσεις" στα μέτρα τους. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Ολλανδού υπουργού Εξωτερικών, Χαν Βαν Μίρλο, που δήλωσε ότι η Ευρώπη μπορεί να "διαιτητεύσει στην κρίση και να συμβάλει στην αποκατάσταση της τάξης". Η ελληνική κυβέρνηση και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, παριστάνοντας πως δε γνωρίζουν ποιοι γέννησαν τη σημερινή κατάσταση στην Αλβανία και απειλούν με αιματοχυσία ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, εννοούν να μένουν προσκολλημένοι στις ίδιες αμερικανονατοϊκές και ευρωπαϊκές πηγές της κρίσης. Ταυτόχρονα, με διάφορους τρόπους καλλιεργείται μια σκόπιμη κινδυνολογία, που στόχο έχει να εθιστεί η κοινή γνώμη στην ιδέα ακόμα και της ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης.

Σε ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ καλούνται οι Επιτροπές Ειρήνης και ο λαός να εκφράσουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον αλβανικό λαό και με τον τον αγώνα τους να αντιταχθούν σε ενδεχόμενες εντάσεις και παρεμβάσεις που μπορεί να ανάψουν μια νέα φωτιά πολέμου.


ΣΕΛ.  12   -   13

Μήνυμα εμπιστοσύνης στη δύναμη της λαϊκής πάλης

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΥΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Την ανάγκη να υπάρξει πιο ισχυρή λαϊκή συσπείρωση και συμπαράταξη γύρω από βαθύτερα πολιτικοποιημένους στόχους, επισήμανε χτες το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του "για τους αγώνες των εκπαιδευτικών".

"Με την αντοχή, την ενότητα και τη μαχητικότητά τους, οι εκπαιδευτικοί εκπέμπουν εδώ και εφτά εβδομάδες μήνυμα εμπιστοσύνης στη δύναμη και την αποτελεσματικότητα της οργανωμένης λαϊκής πάλης, γιατί ήδη υπάρχουν ορισμένες σημαντικές κατακτήσεις που η σημασία τους θα φανεί ακόμα περισσότερο στο επόμενο διάστημα", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές υπερψήφιζαν ως αργά το βράδυ την πρόταση για 8η βδομάδα απεργίας


ΣΕΛ.  3,    20   -   21

Προσφορά

Ο Στέλιος Καραχάλιος,αντιστασιακός από το Περιστέρι, προσφέρει στην ΚΕ του ΚΚΕ 1.000.000 δρχ. για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.



Ανακοίνωση της ΕΕ της ΕΣΑΚ

Καταγγέλλοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για μείωση των ωρών εργασίας με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών, η ΕΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα απόκρουσης της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής. Εντονες αντιδράσεις και από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


ΣΕΛ.  15
Συγκέντρωση αύριο πέντε ομοσπονδιών

Κοινή συγκέντρωση διοργανώνουν, αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, πέντε ομοσπονδίες, που αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους για τη διεκδίκηση ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων και για την υπεράσπιση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων


ΣΕΛ.  15
Εκβιάζουν τους παραγωγούς οι καπνέμποροι

Στην περιοχή Ελασσόνας δίνουν τώρα μόνο 350 - 450 δραχμές εμπορική τιμή, αντί 700 δραχμές, που έχουν υπογράψει με τα συμβόλαια καλλιέργειας. Στα Γρεβενά υποβαθμίζουν αυθαίρετα την ποιότητα, για να "ρίξουν" την τιμή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πιέζουν τους παραγωγούς να υπογράψουν ότι έχουν εισπράξει ανύπαρκτες προκαταβολές!


ΣΕΛ.  23
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Οριστικοποιείται η παράδοση στους ιδιώτες

Με μια άνευ προηγουμένου προκλητική ρύθμιση η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις διαδικασίες τροποποίησης του νόμου για το φυσικό αέριο, ικανοποιώντας μία προς μία τις αξιώσεις των ιδιωτικών εταιριών, που εμπλέκονται στο έργο. Τεράστια ζημιά για τη ΔΕΠΑ και το ελληνικό δημόσιο


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ