Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Ιούνη 1997

Εγώ απλώς υπογράφω... λέει η Β. Παπανδρέου για τα "διαπλεκόμενα"

Περίεργες εγκρίσεις "επενδυτικών σχεδίων" με χρηματοδότηση κατά 50% από τον κρατικό κορβανά κι ακόμα πιο περίεργες απαντήσεις της υπουργού Ανάπτυξης στις εύλογες, σχετικές αιτιάσεις


ΣΕΛ.  17

ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ
το σύστημα υγείας καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Οι επιχειρούμενες από την κυβέρνηση μεταβολές είναι καταστροφικές, για το δημόσιο σύστημα υγείας, τους εργαζόμενους σ' αυτό και όλο το λαό, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία, ζήτησε χτες η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), που το καταγγέλλει ως αντι - ΕΣΥ νομοσχέδιο γιατί ξεθεμελιώνει το δημόσιο Σύστημα Υγείας και την υγειονομική περίθαλψη του λαού.

Στο μεταξύ, εκρηκτική είναι η κατάσταση σε εφτά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, που γίνονται ή προγραμματίζονται κινητοποιήσεις για την επίλυση προβλημάτων, που δε "χρειάζονται νομοσχέδια", όπως τονίστηκε χτες, σε κοινή συνέντευξή τους. Εξάλλου η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε εξάωρη στάση εργασίας στις 19.6.1997 και Γενική Συνέλευση στο νοσοκομείο "Σωτηρία", στην οποία θα συζητηθεί η παραπέρα στάση των νοσοκομειακών γιατρών.

Η ενίσχυση της συσπείρωσης και της πάλης των εργαζομένων μπορεί να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου και τη μετατροπή του σε νόμο, δήλωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απ. Τασούλας,μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, κατάγγειλε: Οι περιεχόμενες στο νομοσχέδιο μεταβολές, θα αποδιαρθρώσουν ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας και θα ιδιωτικοποιήσουν τομείς παροχής υπηρεσιών, θα πλήξουν τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, τον τρόπο πρόσληψης και εξέλιξής τους και θα περιορίσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους.


ΣΕΛ.  6   -   7,    13   -   15

ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ
Μαζική και δυναμική απάντηση στην απάτη

Στην Αθήνα και στην Πάτρα, σε μαζικά μαχητικά συλλαλητήρια που οργάνωσαν χτες δεκάδες εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, αντήχησαν τα συνθήματα καταδίκης του ψευδεπίγραφου "κοινωνικού διαλόγου", ο οποίος - όπως τονίστηκε - δεν είναι παρά το περιτύλιγμα των πιο σκληρών αντεργατικών μέτρων, τη λήψη των οποίων έχει ήδη αποφασίσει και προωθεί η κυβέρνηση. Και στα δυο συλλαλητήρια εκφράστηκε η απόφαση για συνέχιση των αγώνων ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά, ενώ υπογραμμίστηκαν οι τεράστιες ιστορικές ευθύνες που φέρουν εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που επιμένουν να παίρνουν μέρος σ' αυτό το στημένο παιχνίδι.

ΕΛΙΔΕΣ 18 - 19




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ