Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9596

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ενταση της επιχειρηματικής δράσης

Διαβεβαιώσεις προς το κεφάλαιο για ανεμπόδιστη επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας έδωσε ξανά χτες η κυβέρνηση, ενώ υπογράφτηκε και μνημόνιο για την παροχή υπηρεσιών Υγείας από δημάρχους του δικομματισμού. Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  3
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ψηφίστε δοκιμασμένους αγωνιστές

Εχει πολύ μεγάλη σημασία τι συσχετισμός δυνάμεων υπάρχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί συνδέεται όπως και η εκάστοτε κυβέρνηση, με τα μεγάλα κοινωνικά, λαϊκά προβλήματα. Ψηψίστε ανθρώπους που μπορούν να χτυπήσουν τη γροθιά για τα συμφέροντα των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  11   -   13

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού

Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή, εν μέσω κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος

Το ΚΚΕ, με την Επίκαιρη Επερώτηση, αναδεικνύει τα βαθύτερα προβλήματα της Παιδείας, που έφεραν στην επιφάνεια οι αγώνες των εκπαιδευτικών, μαζί με τα δίκαια αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στηρίζει τους αγώνες για:

  • Δημιουργία Ενιαίου Δωδεκάχρονου Υποχρεωτικού Σχολείου για τη διεύρυνση της βασικής - γενικής εκπαίδευσης, χωρίς τον ξεπερασμένο διαχωρισμό σε Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο και την ταξική και αντιπαιδαγωγική διάκριση σε Γενικό και Επαγγελματικό δίκτυο σχολικής εκπαίδευσης.
  • Θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής μέσα από κρατικό δίκτυο παιδικών κέντρων.
  • Ενιαία Λαϊκή Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες και για όλους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μεταναστών, των μειονοτήτων και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
  • Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης κάθε βαθμίδας μαζί και της παραπαιδείας και κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, άμεση ή έμμεση.
  • Επαγγελματικές σχολές σε μεταλυκειακό επίπεδο, ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση των ΙΕΚ και κάθε μορφής ιδιωτικής κερδοσκοπίας.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα εξασφαλίζει την επιστημονική ειδίκευση σε όλους τους αποφοίτους της και θα αναπτύσσει την έρευνα, με αποκλειστικό σκοπό την εξασφάλιση της γενικής προόδου και ευημερίας.
  • Αύξηση των κρατικών δαπανών στο 15% του προϋπολογισμού, για να σταματήσει η αιμορραγία του λαϊκού εισοδήματος.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα αιτήματά τους και ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών σε ενιαίες παιδαγωγικές σχολές. Μαζικό διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών από επετηρίδα, κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και αναπληρωτών.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Σήμερα σε νέα συλλαλητήρια

Δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι, γονείς βγαίνουν και πάλι σήμερα στους δρόμους για την Παιδεία, με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, και μαζί τους πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, φοιτητές και σπουδαστές. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί στις συγκεντρώσεις στις 11.30 στα Προπύλαια στην Αθήνα και στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  6


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Δείξτε τη δύναμή σας

«Οσα λεφτά και αν ρίξουν οι ιδιοκτήτες του, αυτό το καράβι δεν μπορεί να φτιαχτεί χωρίς εσάς. Και δεν μπορεί να κουνηθεί ούτε μέτρο αν δε δουλέψουν οι ναυτεργάτες». Χρησιμοποιήστε τη δύναμή σας κατά των υποψηφίων των κομμάτων της πλουτοκρατίας στην ΤΑ.


ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Δέχονται εφιαλτική επίθεση

Οι αντιδραστικές, εφιαλτικές για τους εργαζόμενους προτάσεις (απαγόρευση διαδηλώσεων, απεργιών, περικοπές επιδομάτων, συντάξεων κλπ.) που εμπεριέχει η πρόταση της «επιτροπής σοφών» θα πάρουν την απάντηση που πρέπει από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


ΣΕΛ.  15
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Περιοδεία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά τους από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετατρέποντάς τη σε πείσμα για δράση και σε ψήφο των αγωνιστικών συνδυασμών της ΝΑΣ.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ