Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9595

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σε νέο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Νέο συλλαλητήριο, αύριο Πέμπτη, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο Δημόσιο, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης. Σε συγκέντρωση, στις 11.30 π.μ., στα Προπύλαια, καλεί το ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλοθι για να συνεχίζει και επαυξάνει αυτήν την πολιτική, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΔΟΕ.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΡΜΠΟΝ με αντιλαϊκά «οράματα»...

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε όλη τη χώρα, δε διαφέρουν σε τίποτα ουσιαστικό και σημαντικό. Σήμερα, ο «Ρ» παρουσιάζει τα κοινά σημεία των προγραμμάτων των δύο υποψηφίων της Αθήνας, τα οποία είναι σε τέτοιο βαθμό όμοια, που χρησιμοποιούν ακόμη και τις ίδιες λέξεις...

Σαν δυο σταγόνες νερού μοιάζουν τα προγράμματα και οι θέσεις των υποψηφίων, της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, και του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, για το Δήμο της Αθήνας. Και οι δύο ταυτίζονται απόλυτα στην κεντρική πολιτική που υπηρετούν, η οποία πλήττει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Αλλωστε, αμφότεροι, ως υπουργοί, Υγείας της ΝΔ ο ένας, Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ ο άλλος, υλοποίησαν και εφάρμοσαν την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.

Ο «Ρ» παρουσιάζει τα κοινά σημεία των προγραμμάτων των δύο υποψηφίων. Θέματα, όπως, η «επιχειρηματικότητα», η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας, η προώθηση της συνεργασίας με τους επιχειρηματίες μέσω των περιβόητων Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, η ακόμα παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, είναι ορισμένα από τα επίμαχα σημεία όπου συμπίπτουν απόλυτα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και φραστικά...


ΣΕΛ.  7

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σημαντικές παρεμβάσεις για Παιδεία - Πολιτισμό

Ο Πολιτισμός είναι λαϊκό δικαίωμα, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, είναι αλληλένδετος με τη βελτίωση της θέσης της εργατικής τάξης,της νεολαίας, είπε σε συνέντευξη Τύπου χθές η Ελπίδα Παντελάκη, ενώ σε περιοδεία της στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κάλεσε σε ενίσχυση του συνδυασμού «Πειραιάς Αναγέννηση», λέγοντας: «Αν δε συμφωνείτε με τα πανεπιστήμια - επιχειρήσεις και θέλετε πραγματικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και πτυχία με αντίκρισμα, τότε να ψηφίσετε αυτούς που ήταν μαζί σας στους αγώνες».


ΣΕΛ.  9


Motion Team

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για τα δικαιώματα της νεολαίας

Να κάνει την αγανάκτηση πείσμα για δράση, κάλεσε τη νέα γενιά ο Γ. Ζιώγας σε εκδήλωση της ΝΑΣ για τη νεολαία, διεκδικώντας τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στη σταθερή δουλιά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.


ΣΕΛ.  8
«Τσεκούρι» στις συντάξεις του ΤΕΒΕ

Μείωση έως και 30% των αποδοχών στις συντάξεις του ΤΕΒΕ και του ΤΑΕ και αύξηση των εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, που νομοθέτησε το ΠΑΣΟΚ για την ενοποίηση των τριών ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ και συστήνει τώρα η ΝΔ.


ΣΕΛ.  23
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αύριο τα συλλαλητήρια

Αύριο πραγματοποιούνται τα μεγάλα συλλαλητήρια των κτηνοτρόφων της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Κρήτης ενάντια στη μείωση των τιμών του γάλακτος από τους γαλακτοβιομήχανους, με απαίτηση από την κυβέρνηση να διασφαλίσει το εισόδημά τους.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ