Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9558

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Ολοι στο Πολεμικό Μουσείο στις 7.00 μ.μ. και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και Ισραήλ

Διοργανώνεται στην Αθήνα, από το ΠΑΜΕ, την ΕΕΔΥΕ, τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», για να καταδικαστεί η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οι επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.


ΣΕΛ.  3

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Αποφασίζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή και το ΚΥΣΕΑ, για συμμετοχή στρατιωτικής δύναμης από την Ελλάδα στο Λίβανο - Συνέντευξη Τύπου, στη 1 το μεσημέρι, της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

  • Συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες με αμείωτη ένταση η ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, με σαθρά επιχειρήματα, βάζοντας σε νέα κρίσιμη φάση τις εξελίξεις και την κατάσταση στην περιοχή, αποδεικνύοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο τον άδικο και επικίνδυνο χαρακτήρα του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
  • Φρεγάτα, ελικόπτερο, βατραχανθρώπους και αξιωματικούς που θα στελεχώσουν το επιτελείο της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που θα αναπτυχθεί, εφόσον συγκροτηθεί, στο Λίβανο, θα διαθέσει η Ελλάδα. Η απόφαση για τη διάθεση στον ΟΗΕ της εν λόγω δύναμης αναμένεται να ληφθεί σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του ΚΥΣΕΑ.
  • Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και σημαντικά αποτελέσματα, το απόγευμα της Κυριακής, οι εργασίες της έκτακτης διήμερης συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, του Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου.
  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, για τα αποτελέσματα της έκτακτης αυτής Συνάντησης, τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα αλλά και τις αποφάσεις για κοινές δράσεις στις οποίες κατέληξε.
  • Η εκπροσώπηση των αντιπροσωπειών κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο. Πέντε Κομμουνιστικά Κόμματα, όπως το ΚΚΕ, το ΚΚ Ισραήλ, το Ιορδανικό ΚΚ, το Λιβανέζικο ΚΚ, το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, αντιπροσωπεύτηκαν από τους Γενικούς Γραμματείς τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων αντιπροσωπεύτηκε από μέλη των Πολιτικών Γραφείων τους.

ΣΕΛ.  6   -   9


ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ
Θυσία στο βωμό του κέρδους

Εναν ακόμα εργάτη «θυσίασε» στο βωμό του κέρδους η «Χαλυβουργία Θεσσαλίας», ελλείψει μέτρων ασφάλειας στο εργοστάσιο, που θάφτηκε στα απόβλητα δεξαμενής βάθους τεσσάρων μέτρων. Την ίδια ώρα, νεκρός ανασύρθηκε εργαζόμενος σε συντήρηση ανελκυστήρα, ο οποίος τον καταπλάκωσε.


ΣΕΛ.  15
ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ
Δυναμικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλιάς

Συνεργεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στην Αθήνα και αγωνιστικοί συνδυασμοί σε Δήμο και Νομαρχία στην Καλαμάτα, προχώρησαν χτες σε δυναμικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλιάς για να διακοπούν οι εργασίες. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και περιστατικά θερμοπληξίας.


ΣΕΛ.  11
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Μπλόκο» στη βαρβαρότητα

Σε βήμα καταδίκης του ιμπεριαλισμού και αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου μετατράπηκαν, προχτές Κυριακή, οι εκδηλώσεις τιμής που οργανώνει ο Δήμος Νίκαιας για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς».


ΣΕΛ.  17
Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Μεγάλες πυρκαγιές ξεπηδούν η μία μετά την άλλη στη Χαλκιδική - όπου κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και εκκενώθηκαν κατοικημένες περιοχές - στη Ζάκυνθο και σ' άλλα σημεία της χώρας. Οι ελλείψεις σε υποδομές αντιπυρικής θωράκισης και η δασοκτόνα πολιτική οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ