Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9526

ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ κατά Λιβάνου - Παλαιστίνης απειλές κατά Συρίας - Ιράν

ΚΚΕ: Να ασκηθεί πίεση τώρα για να σταματήσει το έγκλημα του Ισραήλ

Κλιμακώνεται η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στο Λίβανο με ναυτικό αποκλεισμό και πλήγματα από την αεροπορία. Συνεχίζεται η καταστροφή των υποδομών, όπως οδικές αρτηρίες, το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, ενώ με πυραύλους «Κατιούσα» η λιβανέζικη «Χεζμπολάχ» έπληξε περιοχές στο βόρειο Ισραήλ. Πλήγμα δέχτηκε και το λιμάνι της Χάιφα, αργά το βράδυ. Η ισραηλινή ηγεσία, που συνεχίζει τις επιθέσεις της και στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπολύει απειλές κατά πάντων, προειδοποιώντας και Συρία - Ιράν ότι θα «πληρώσουν την υποστήριξη σε τρομοκράτες», έχοντας στο πλευρό της τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Η λιβανική κυβέρνηση, όπως και οι αραβικές ηγεσίες, ζήτησαν παρέμβαση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός και καταδίκασαν τις ισραηλινές επιθέσεις.

Να ασκηθεί πίεση για να σταματήσει το έγκλημα του Ισραήλ. Αυτή πρέπει να είναι και η θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν το κάνουν, ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να τους δώσει μάθημα, τόνισε, με δήλωσή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Απελευθερωμένο» χάος εφοπλιστικής ασυδοσίας

«Το σώσε» έγινε και χτες στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλα λιμάνια της χώρας από τις καθημερινές πλέον βλάβες και ατυχήματα των πλοίων. Γεγονός το οποίο προειδοποιεί και για την υποβάθμιση του τομέα ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής. Κι ενώ ο πρόεδρος των εφοπλιστών, μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου, ζητούσε ακόμη περισσότερη «απελευθέρωση» και υψηλότερα ναύλα, η υπερνομάρχης Αθήνα - Πειραιά και εκ νέου υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση προεκλογικής φιέστας, σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, για την... ενημέρωση των ταξιδιωτών, σχετικά με τα δικαιώματά τους..! (Φωτογραφία από πρόσφατη κινητοποίηση κατοίκων των Δ. Κυκλάδων).


ΣΕΛ.  15

Κατάμαυρος υφυπουργός...

Πόσο μαύρος πρέπει να 'ναι ένας υπουργός, που θρασύτατα πάνω από το φέρετρο μιας εργάτριας αναρωτιέται δήθεν: «Τι θέλετε, να βάλουμε και στη στάση του λεωφορείου γιατρό Εργασίας»;

Είναι ο Γιακουμάτος, του υπουργείου Εργασίας. Για πολλοστή φορά, προκαλεί πάνω από τον τάφο εργάτη, που έπεσε δουλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί. Ο υπουργός, προκειμένου να βγάλει λάδι τον εκμεταλλευτή, δε σέβεται ούτε το θάνατο, ούτε το γεγονός ότι οι εργάτες ανταλλάσσουν με την ίδια τους τη ζωή το ψωμί των παιδιών τους. Η εργάτρια της «Σόκοταμπ», που έκανε το λάθος να πεθάνει μόλις βγήκε από το εργοστάσιο, δούλευε σε 50 βαθμούς Κελσίου και με υγρασία που ξεπερνούσε το 70%! Και βουβάλι πέφτει ξερό σε τέτοιες συνθήκες. Αυτή άντεξε, όσο να βγει έξω από την πόρτα του εργοστασίου. Αυτό ήταν και το λάθος της. Ο νόμος που με αίμα κατάκτησαν οι εργάτες την υπολογίζει εργατικό ατύχημα. Ο υπουργός τη θεωρεί απλά μια άρρωστη! Εμείς δεν συμφωνούμε ότι ο κόσμος πρέπει να θεωρήσει έναν τέτοιο υπουργό απλά τομάρι...



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πανηγυρίζει για τα κέρδη της πλουτοκρατίας

«Ικανοποιημένη» δηλώνει η κυβέρνηση για τα «επιτεύγματά» της στον οικονομικό τομέα, πανηγυρίζοντας, ουσιαστικά, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, που πάνε πολύ καλά.


ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ