Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Μάη 2006 - αριθ. φύλλου: 9477

Οι ζευγάδες φεύγουν Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ...

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του σ. Χαρίλαου Φλωράκη. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις 22 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη.

Η ΚΕ του ΚΚΕ οργανώνει την Κυριακή 21 Μάη 2006, ώρα 11 το πρωί, πολιτικό μνημόσυνο στον τάφο, που βρίσκεται στην τοποθεσία Αϊ-Λιά στο Παλιοζογλόπι Καρδίτσας.

Τη Δευτέρα 22 Μάη 2006, στις 7 το απόγευμα, η ΚΕ θα υποδεχτεί στο σπίτι που ζούσε ο Χαρίλαος Φλωράκης αντιπροσωπείες μελών και φίλων της ΚΝΕ, νέων εργατών και εργατριών, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και σπουδαστριών. Ο χώρος θα λειτουργήσει ως ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ" ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΚΕ.

Οπως είναι γνωστό το κτίριο αποτελεί προσφορά του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ στο Κόμμα.

Το ίδιο το κτίριο και το περιεχόμενό του αποτελούν τμήμα της διαχρονικής παρουσίας του ΚΚΕ, των αγώνων και της ιστορικής του πορείας, αλλά και της συνέχειας και προβολής του στο μέλλον, σαν τη "σπορά που μένει όταν οι ζευγάδες φεύγουν".

Στόχος του Κέντρου είναι η επιμόρφωση των στελεχών του Κόμματος, η μεταλαμπάδευση στις νέες γενιές των κομμουνιστών της ιστορικής πείρας των αγώνων και της πάλης της εργατικής τάξης και του Κόμματός της. Το Κέντρο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και τους μελετητές και ερευνητές, στα πλαίσια της δικής τους έρευνας σε πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολεία, σωματεία εργαζομένων, επιστημονικούς συλλόγους και στο κοινό γενικότερα.

Η έναρξη της επίσημης λειτουργίας του θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την οργάνωση του αρχείου.

ΑΘΗΝΑ 16/5/2006

ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ»


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Χειροκροτήματα από ΣΕΒ για Καραμανλή - Παπανδρέου

«Δίκαια κέρδισαν το χειροκρότημα των βιομηχάνων» τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις τοποθετήσεις Καραμανλή - Παπανδρέου στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ. Οι μεγαλοβιομήχανοι από την πλευρά τους ζήτησαν νέα μέτρα, αξιώνοντας θυσίες για την ανταγωνιστική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή οι εκατοντάδες απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί στη Νάουσα και οι χιλιάδες άνεργοι της περιοχής διοργανώνουν για αύριο Πέμπτη στις 8 το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία Καρατάσου (φωτ. από προηγούμενη κινητοποίηση)


ΣΕΛ.  9,    12   -   13


ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Ενημέρωση της Βουλής ζητά το ΚΚΕ

Την ενημέρωση της Βουλής από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για τις απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών ζητά το ΚΚΕ, ενώ το εισαγγελικό πόρισμα «δείχνει» τις μυστικές υπηρεσίες


ΣΕΛ.  7
ΙΡΑΝ
Ευρωπαϊκός εκβιασμός και αντιθέσεις

Ενώ ο εκβιασμός που δρομολόγησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς το Ιράν από προχτές βρίσκεται σε εξέλιξη, ταυτόχρονα ενεργοποιεί ποικίλες αντιδράσεις στα διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ