Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Απρίλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9451

Κριτήριο ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και όχι τα κέρδη των λίγων

Επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική η ψευτοαντιπαράθεση Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου

Για εμάς κριτήριο είναι το δικαίωμα στη δουλιά για όλους, οι μισθοί που φθάνουν για να ζήσεις και όχι να επιβιώνεις όπως -όπως ή να είσαι φτωχός, ο ελεύθερος χρόνος, η δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, η Παιδεία, η Υγεία, η κοινωνική πολιτική, το δικαίωμα στέγασης σε ανθρώπινες συνθήκες και με αντισεισμική προστασία, το δικαίωμα στην αναψυχή... Αυτά δεν έγιναν τώρα. Ούτε τα τελευταία δύο χρόνια ούτε τα τελευταία δέκα χρόνια. Πρόκειται για μία πορεία όπου κάθε χρόνος είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Αυτά τόνισε - μεταξύ άλλων - η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και αποκαλύπτοντας με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα την ίδια ουσιαστικά πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την υποκριτική και ανούσια αντιπολιτευτική του τακτική.

Την ίδια στιγμή κι ενώ, η Αλέκα Παπαρήγα, έβαζε την επιτακτική ανάγκη μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής, οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου έδιναν άλλη μια παράσταση ψευτοαντιπαράθεσης, με... υψηλούς τόνους και φτηνά λογοπαίγνια.


ΣΕΛ.  7   -   11

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΕΡΑΙΑΣ
ΠΕΡΑΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Σταθμός στην πάλη για τις κλαδικές συμβάσεις

Δεκάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, έδωσαν χτες με επιτυχία τη μάχη της απεργίας και δήλωσαν δυναμικά «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε 50 και πλέον πόλεις της χώρας. Με τη δύναμη και την εμπειρία αυτής της αναμέτρησης, το ΠΑΜΕ συνεχίζει. Στην πάλη για τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Στο μέτωπο των πρώην ΔΕΚΟ. Δίνει όλες τις δυνάμεις του για την οργάνωση της πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να δυναμώσει ο ταξικός πόλος. Με αυτά τα όπλα πορεύεται προς τον επόμενο σταθμό. Στην Εργατική Πρωτομαγιά.


ΣΕΛ.  16   -   19

Προσωπικά υπεύθυνοι

Δεκαπέντε λεπτά αφιέρωσε η ΝΕΤ στο χτεσινό μεσημβρινό δελτίο, για να μεταδώσει αποσπάσματα από τις ομιλίες των Καραμανλή - Παπανδρέου! Δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά στο δελτίο ειδήσεων! Και για την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, 30 - 40 δευτερόλεπτα!!

Η ευθύνη για τη συνέχιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης δε βρίσκεται πλέον στους υπεύθυνους της ΕΡΤ. Βρίσκεται στην ίδια την κυβέρνηση και προσωπικά στους Κ. Καραμανλή και Θ. Ρουσόπουλο.



ΝΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση η ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης

Την επιτακτική ανάγκη άμεσων μέτρων για την αντισεισμική θωράκιση του νησιού, επισημαίνει η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ και καταγγέλλει την «κώφωση» της κυβέρνησης και των «τοπικών αρχόντων»


ΣΕΛ.  13
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Προβοκάτσια με στόχο το άσυλο

Προβοκάτσια, σε βάρος του ακαδημαϊκού ασύλου και πρωταγωνιστές ένοπλο γνωστό προβοκάτορα, ακροδεξιούς φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις, στήθηκε χτες στο Πάντειο


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ