Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7598

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΟΧΙ στην κυβερνητική πολιτική και τη μοιρολατρία

Η εκλογική μάχη δεν είναι πράξη μιας Κυριακής. Πρέπει να είναι πράξη συνείδησης και, πρώτα απ' όλα, μια επιλογή ενάντια στη μοιρολατρία, απόφαση να δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στην κυβέρνηση και την πολιτική της, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται από χτες


ΣΕΛ.  6   -   7

Πλήρης παράδοση και των εθνικών οδικών αρτηριών στις πολυεθνικές
ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ανατίθεται σε ντόπιους και ξένους ιδιωτικούς οίκους μεγαλοεργολάβων η κατασκευή και η εκμετάλλευση των εθνικών οδών, με σκανδαλώδεις προνομιακούς όρους

Με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες την εξόφληση ακόμα ενός γραμματίου προς το μεγάλο κεφάλαιο. Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρ. Πάχτας, η κυβέρνηση προχωρά ολοταχώς στην πλήρη παράδοση των εθνικών οδικών αρτηριών της χώρας στις πολυεθνικές.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στους... διαπλεκόμενους -ντόπιους και ξένους - μεγαλοεργολαβικούς οίκους, στους οποίους θα ανατεθεί η κατασκευή εθνικών οδών, θα παραχωρηθεί:

  • Ζεστό χρήμα, που θα αντιστοιχεί στο 85% της αξίας των έργων. Πρόκειται για κονδύλια συνολικού ύψους 4,7 τρισεκατομμυρίων δραχμών και θα προέρχονται από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας.
  • Η εκμετάλλευση των διοδίων του οδικού άξονα τουλάχιστον για 30 χρόνια, με συμβάσεις κυριολεκτικά αποικιακού χαρακτήρα, αφού - κοντά σε όλα τ' άλλα - το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει και την υποχρέωση να καλύπτει τις εταιρίες σε περίπτωση που επικαλεστούν... μη επαρκή κερδοφορία.

Είναι φανερό πως οι κυβερνώντες, ενώ καταδικάζουν με την πολιτική τους τους Ελληνες εργαζόμενους στην πιο σκληρή λιτότητα, είναι αδίστακτοι όταν πρόκειται να προσφέρουν τα διαπιστευτήριά τους στο μεγάλο κεφάλαιο. Διαπιστευτήρια που, αν θυμηθούμε παλαιότερες δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη, θα μας κοστίσουν τον τετραπλασιασμό των διοδίων, που ήδη υπάρχουν και την εμφάνιση νέων στα καινούρια τμήματα των εθνικών οδών.

ΣΕΛΙΔΑ 20


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Ρεσιτάλ δικομματικής υποσχεσιολογίας

Το σύνθημα «Δώστε λεφτά για πρόνοια - παιδεία, όχι στη φιλανθρωπία», ήταν η κατάλληλη απάντηση στην προεκλογική υποσχεσιολογία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη - αλλά και τη συγκαταβατική κενολογία του Κ. Καραμανλή - από το βήμα του 4ου Συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Η αποκρουστική και αντικοινωνική όμως όψη της πολιτικής της κυβέρνησης δεν μπόρεσε να αποκρυβεί. Ετσι, ενώ πριν ένα μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε εφάπαξ αυξήσεις 10% από την 1.1.2000 στα επιδόματα των ΑμΕΑ, χτες ο πρωθυπουργός στο Συνέδριο ανακοίνωσε αυξήσεις 12% σε δυο δόσεις, που σημαίνει αύξηση 9,2% για όλο το 2000 - αν βέβαια οι δόσεις είναι 6%+6% για κάθε εξάμηνο!


ΣΕΛ.  25


Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ανέξοδες υποσχέσεις προς τους αγρότες

Σ' ένα ντελίριο ανέξοδων υποσχέσεων προς τους αγρότες επιδόθηκε χτες ο Κ. Καραμανλής, ενώ την ίδια στιγμή έδινε όρκους πίστης στην ΕΕ, στις αντιαγροτικές κατευθύνσεις και επιλογές της...


ΣΕΛ.  5
Νέα αντικομμουνιστική υστερία Γιαννόπουλου

Σε νέες απειλές για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου προέβη χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, προαναγγέλλοντας... νέες μηνύσεις, μιλώντας προσβλητικά σε βουλευτές και δηλώνοντας, ότι σκέφτεται να κάνει μήνυση ακόμα και στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ!


ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ
Αναγκαία η Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Την αναγκαιότητα της καθιέρωσης της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης αναδείχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ