Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Νοέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9334

Αναγκαία η ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στα κοινά μας προβλήματα

Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

«Μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ η ανάγκη του συντονισμού και της κοινής δράσης, η ανάγκη όσο μπορούμε να επεξεργαζόμαστε κοινή στρατηγική στα κοινά μας προβλήματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η ανάγκη της διεθνιστικής αλληλεγγύης είναι ακόμα πιο επιτακτική σήμερα. Τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα είναι αδύνατον να αμβλυνθούν, πολύ περισσότερο να επιλυθούν, δίχως ένα κίνημα που θέτει σε αμφισβήτηση το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας την εισήγηση του Κόμματος στη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιείται τις μέρες αυτές στην Αθήνα και ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της.

Στη Συνάντηση, που αποτελεί σημαντικό βήμα ενδυνάμωσης των προσπαθειών για την ενίσχυση του συντονισμού και την ανάπτυξη κοινής δράσης, συμμετέχουν αντιπροσωπείες 77 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων απ' όλο τον κόσμο.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Διεθνή Συνάντηση.


ΣΕΛ.  2   -   5

ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Πιο αποφασιστικά με το ΠΑΜΕ στους ταξικούς αγώνες

Η σκληρή οικονομική πραγματικότητα, που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, είναι η «ικανή και αναγκαία» συνθήκη για την τεράστια κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως φαίνεται από μερικά μόνον, ενδεικτικά, στοιχεία του 9μηνου του 2005, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, συνεπικουρούμενης και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εργαζόμενοι, με την εμπειρία της επιτυχίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, απ' όπου και η φωτογραφία, μπορούν να δώσουν ακόμη πιο αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, με την απεργία στις 14 Δεκέμβρη


ΣΕΛ.  13,   15  -  18

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο Βασίλης Γαρύφαλος προσφέρει στη ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ 6.000 ευρώ, ως τέταρτη δόση, για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και στη μνήμη των Λευκαδιτών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
  • Στη μνήμη του κομμουνιστή και συνδικαλιστή, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, Νίκου Σκαρτσιάρη, ένας φίλος του προσφέρει 1.000 ευρώ στη ΝΕ Αχαΐας.
  • Ο Αλέκος Τριανταφυλλίδης προσφέρει στη μνήμη των Χαρίλαου Φλωράκη, Μιχάλη Σανιδά και Αργύρη Μπάρα, ως πρώτη δόση, 5.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Θέρμης Θεσσαλονίκης.


ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μπροστά σε νέους αγώνες

Αγροτικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται στη Θεσσαλία, ενάντια στη νέα ΚΑΠ, ενώ η κυβέρνηση ωθεί σε νέα αδιέξοδα τους μικρομεσαίους αγρότες, προβάλλοντας ως διέξοδο τις ενεργειακές καλλιέργειες βιοκαυσίμων


ΣΕΛ.  20  -  21
ΓΑΛΛΙΑ
Γιατί ξεσηκώθηκαν «οι εξαθλιωμένοι»

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚ Γαλλίας και δήμαρχος του Καλέ, Ζακί Ενίν, μιλά στο «Ρ» για τα ξεσπάσματα των εξαθλιωμένων στη Γαλλία


ΣΕΛ.  24  -  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ