Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9282

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΣΠΙΘΑ που θα μετατρέψει τη νεολαία σε ηφαίστειο...

Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι τετραήμερες πλούσιες εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια - Στο σημερινό «Ρ», ολόκληρη η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα και αναλυτικό ρεπορτάζ από τους χώρους του Φεστιβάλ

  • Εχουμε υποχρέωση να αποκτήσουμε νέα μαχητικότητα και ικανότητα, ώστε η νεολαία και το κίνημά της να χαλάσει τα σχέδια της αντίδρασης τα επόμενα χρόνια. Να γίνουμε η σπίθα, που θα μετατρέψει το κίνημα της νεολαίας σε ηφαίστειο. Αυτό θα είναι ένα καλό βήμα για την οικοδόμηση του Μετώπου.
  • Η ΚΕ αποφάσισε στις 29 και 30 Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί η πανελλαδική κομματική συνδιάσκεψη, με στόχο να αναπροσανατολιστεί η δουλιά του Κόμματος, ώστε τα προβλήματα της νέας γενιάς να μπουν στο επίκεντρο, να δυναμώσει ουσιαστικά η στήριξη της ΚΝΕ.
  • Δεν είμαστε μόνοι. Υπάρχουν άνθρωποι, πολιτικές κινήσεις και ομάδες, που έχουμε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια, θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί τους, να τη διευρύνουμε, να τη βαθύνουμε. Να δράσουμε μαζί τους, να ανοίξουμε συζήτηση πάνω στις διαφωνίες μας, να ακούσουμε τις παρατηρήσεις τους.
  • Συσπείρωση και συμμαχία είναι στρατηγική επιλογή του ΚΚΕ. Δε θέλουμε συμμάχους για εφήμερους και πολύ περισσότερο στενά κομματικούς στόχους. Η συμμαχία είναι μεγάλη υπόθεση, ο καιροσκοπισμός είναι ο εχθρός της.
  • Η πολιτική συμμαχιών δεν είναι αποκλειστική μας ευθύνη. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Καλούμε ριζοσπαστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα μέσα από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, όλους εκείνους που αισθάνονται παραπλανημένοι και απατημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να κάνουν το μεγάλο βήμα.

ΣΕΛ.  7   -   14


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν αξίζει δεκάρα η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ

Αυτό επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις θέσεις που ανέπτυξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξή του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης


ΣΕΛ.  17
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόσω ολοταχώς για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις η ΝΔ

Να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και την επιβολή των φιλομονοπωλιακών «μεταρρυθμίσεων», ζήτησε, χτες, ο πρωθυπουργός από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ