Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Γενάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7579

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ
Νέα μήνυση κατά του «Ριζοσπάστη»
  • Σε απολογία καλούνται για μια ακόμα φορά ο εκδότης και ο διευθυντής της εφημερίδας τη Δευτέρα, μετά από νέα μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος, φτάνοντας έτσι σε διάστημα ενός μήνα, στον αριθμό των 2 μηνύσεων και της 1 αγωγής κατά του «Ριζοσπάστη», εκτός των υπολοίπων αγωγών και μηνύσεων κατά άλλων εντύπων και δημοσιογράφων.
  • Σε νέα απαράδεκτη δήλωση προχώρησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει γενικότερο πολιτικό θέμα», την ίδια στιγμή που ο κ. Γιαννόπουλος περιδιαβαίνει στα κανάλια, κατηγορώντας τους πάντες ως «συκοφάντες»!

ΣΕΛ.  5   -   7

Ο λαός έχει ανάγκη από φτηνές και δημόσιες συγκοινωνίες
ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ κυβερνητική και προεκλογική...

ΚΚΕ: Οι προεκλογικές φιέστες για το μισοτελειωμένο μετρό δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες όλων  των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων

Μόνο η λέξη εμπαιγμός θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την αμετροεπή στάση της κυβέρνησης, η οποία οργανώνει προεκλογικές φιέστες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την έναρξη λειτουργίας του μετρό της Αθήνας. Κι όλα αυτά, επειδή πρόκειται για την παράδοση ενός τμήματος μόνο του έργου, με καθυστέρηση δύο τουλάχιστον χρόνων. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα έργο που η διαχείρισή του αποτελεί μελανή σελίδα στην ιστορία των δημοσίων έργων της χώρας, καθώς το καθαρά κατασκευαστικό κόστος του υπετριπλασιάστηκε (από 172,5 δισ. έφτασε τα 613 δισ., χωρίς να υπολογίζονται τα μέχρι τώρα έξοδα λειτουργίας της «Αττικό Μετρό», που είναι πάνω από 100 δισ.), ενώ θα λειτουργήσει με καθοριστικές ελλείψεις, όπως χώρων στάθμευσης και μετεπιβίβασης.

Εστω, όμως, και «λειψό» το μετρό που θα παραδοθεί σήμερα επίσημα στην κυκλοφορία, θα είναι ιδιαίτερα «αλμυρό» για τους επιβάτες του, οι οποίοι θα πληρώνουν εισιτήριο 250 δραχμών.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι σήμερα γίνεται επιτακτικά αναγκαία η ανάπτυξη κινήματος των εργαζομένων: Για δημόσιες συγκοινωνίες, ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους. Για την κατοχύρωση και ανάπτυξη του κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Για ενιαίο φορέα διαχείρισης των συγκοινωνιών με ενιαίο φτηνό εισιτήριο. Για συγκοινωνίες στην υπηρεσία των εργαζομένων και όχι στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  20   -   22

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Καταστρέφετε τη βαμβακοκαλλιέργεια

Την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της βαμβακοκαλλιέργειας κατάγγειλε το ΚΚΕ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Β. Μπούτα, ο οποίος αναφέρθηκε στις σκοπιμότητες των κυβερνητικών μεθοδεύσεων και τις τραγικές συνέπειες που θα προκληθούν για τους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας, από την εφαρμογή της απόφασης για περικοπή, κατά 700.000 στρέμματα, των εκτάσεων που καλλιεργούν.

Τα κυβερνητικά ...επιχειρήματα είναι προσχήματα που στόχο έχουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες για την κατ' αρχήν συμφωνία με την ΕΕ να μειωθούν οι κοινοτικές δαπάνες για το βαμβάκι στα 770 από 900 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, με αύξηση 20% του προστίμου συνυπευθυνότητας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε διάφορους νομούς της χώρας, ενώ χτες το αγωνιστικό τους «παρών» κατά της κυβερνητικής πολιτικής έδωσαν οι αγρότες των Χανίων


ΣΕΛ.  19

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σπόρτιγκ την Τετάρτη


ΕΛ.ΑΣ.
Ενισχύεται ο αντιλαϊκός κατασταλτικός της ρόλος

Την ενίσχυση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ. και των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας, ως φορέων καταστολής του λαϊκού κινήματος, επιδιώκει το νομοσχέδιο για τη συγκρότηση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατάγγειλε το ΚΚΕ στη Βουλή


ΣΕΛ.  15
Ολη την Ευρώπη «καταγράφουν» οι ΗΠΑ

Ενα υπερ-εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικών υποκλοπών των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας έχει απλωμένα τα «φτερά» του, πάνω απ' όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατασκοπεύοντας κάθε είδους ηλεκτρονική επικοινωνία, αποκαλύπτει σχετική έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ