Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8978

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΙΛΙΣΙΩΝ
Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Αρχίζουν σήμερα οι κεντρικές εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, μ' ένα πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα συζητήσεων, μουσικών αφιερωμάτων, κινηματογραφικών ταινιών, εκθέσεων και άλλων δραστηριοτήτων


ΣΕΛ.  20   -   21

ΣΕΒ - ΔΝΤ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ με... ήπια προετοιμασία

Με ένα μπαράζ δηλώσεων και παρεμβάσεων, όλο τον τελευταίο καιρό, από διάφορα κέντρα εξουσίας στρώνεται επιδέξια το έδαφος για να μπει στην ημερήσια διάταξη θέμα ασφαλιστικού. Χτες, μετά το ΔΝΤ και οργανώσεις Ελλήνων εργοδοτών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αξίωσε το «άνοιγμα» του ασφαλιστικού και μάλιστα «από μηδενική βάση»! Την ίδια στιγμή, τις επόμενες ημέρες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οδεύει σε «διάλογο» με τις εργοδοτικές οργανώσεις για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Γίνεται φανερό, ότι παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί... «ήπιας προσαρμογής» οι εργαζόμενοι θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα αντεργατική επίθεση, που στόχο έχει τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα. Επιβεβαιώνεται ακόμα ότι το ασφαλιστικό παραμένει ένα ανοιχτό μέτωπο ταξικής σύγκρουσης. Σε αυτή την πρόκληση οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με τους συντονισμένους αγώνες τους, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, σε υγεία, συνταξιοδότηση, πρόνοια, που θα καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.


ΣΕΛ.  14   -   15

Motion Team

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη δουλιά

Το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην εργασία υπερασπίζονται οι εργαζόμενοι σε μια σειρά επιχειρήσεις, κατεβαίνοντας στους δρόμους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση εργοδοτών - κυβέρνησης η οποία εκφράζεται, με κλείσιμο της «Τρικολάν», 50 απολύσεις στη «Σόφτεξ», ανασφάλεια στα έργα στην Περιφερειακή Βόλου, κλείσιμο του εργοστασίου της «Χαρτελλάς» στην Αθήνα και απλήρωτους εργαζόμενους στη ΒΕΚΚΑ. Σήμερα γίνεται 24ωρη απεργία στη «Χαρτελλάς» και εκδήλωση εργαζομένων της Περιφερειακής Βόλου στον κόμβο Λάρισας, 24ωρη απεργία αύριο στη Νάουσα και τη Δευτέρα 3ωρη στάση εργασίας στη ΒΕΚΚΑ και τετράωρη στη «Σόφτεξ» (φωτό αρχείου από παλιότερη κινητοποίηση στην «Τρικολάν»)


ΣΕΛ.  18   -   19


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΕΣΜΕ
Προαναγγέλλουν νέο κύμα ανατιμήσεων

Η κυβέρνηση... ευλόγησε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΣΜΕ, που προεξόφλησε αυξήσεις τιμών από τον Οκτώβρη, θεωρώντας τις ανατιμήσεις... «φυσιολογικό» φαινόμενο!


ΣΕΛ.  16
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Στο περιθώριο οι ανάγκες των αναπήρων

Τίποτε ουσιαστικό δε θα μείνει για την ικανοποίηση των αναγκών των αναπήρων από τους Παραολυμπιακούς, κατάγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων


ΣΕΛ.  37

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ