Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Ιούλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8917

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
Διαδηλώνουμε σήμερα!

Εννιά ταυτόχρονες κινητοποιήσεις οργανώνει σήμερα, στις 8 το απόγευμα, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, ενάντια στο επιβαλλόμενο καθεστώς αστυνομοκρατίας και «τρομο-ασφάλειας», με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  • Ομόνοια
  • Μετρό Δάφνης (πλατεία Καλογήρων)
  • Γαλάτσι (άγαλμα Εθνικής Αντίστασης)
  • Φιλαδέλφεια (κεντρική πλατεία)
  • Καισαριανή (Υμηττού και Φορμίωνος)
  • Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη)
  • Περιστέρι (Θηβών και Πελασγίας)
  • Αιγάλεω (Θηβών και Ιεράς Οδού)
  • Αμπελόκηποι (στάση Μετρό)

ΣΕΛ.  6   -   7

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ «τρομο-ασφάλειας»

Επιχείρησαν να ξηλώσουν ακόμη και την ταμπέλα των κεντρικών γραφείων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Σε κατάσταση «συναγερμού» τέθηκαν από χτες οι οικοδόμοι όλης της χώρας και μαζί τους το ταξικό αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και κάθε δημοκρατική φωνή. Η κυβέρνηση έστειλε προκλητικά αστυνομικές δυνάμεις να κατεβάσουν από τα γραφεία του κεντρικού συνδικάτου της Αθήνας τις ταμπέλες που υπενθυμίζουν ότι «στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα η νίκη, ασπίδα η αλληλεγγύη».

Οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, που έχει την ευθύνη, δήλωσαν ότι το σύνθημα είναι εμπορική διαφήμιση! Το ξήλωμα του συνθήματος αποτράπηκε δυναμικά, καθώς εκατοντάδες οικοδόμοι έφτασαν σ' αυτό που είναι το δεύτερο σπίτι τους. Ολες οι δυνάμεις του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας είναι σε επιφυλακή. Το ΠΑΜΕ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. «Δε θα αφήσουμε να σκοτώσετε και τις ιδέες μας» είναι το μήνυμα προς κάθε έναν απ' αυτούς που νομίζουν πως βρήκαν ευκαιρία τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή. Η πρόκληση απαντήθηκε ήδη, τα σχέδιά τους δε θα περάσουν.


ΣΕΛ.  8   -   10

Eurokinissi

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Τσουχτερές αυξήσεις στα εισιτήρια

Κατά 10% αυξάνεται από σήμερα η τιμή των ήδη πανάκριβων εισιτηρίων των ακτοπλοϊκών πλοίων. Οι εφοπλιστές αποθρασυμένοι πλήρως από την εφοπλιστόδουλη πολιτική και της ΝΔ, και χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, αποφάσισαν να επιβάλουν τις αυξήσεις μονομερώς. Οι νέες αυξήσεις, εκτός των άλλων, αναμένεται να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος ζωής στα νησιά καθώς θα μετακυληθούν στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που σημαίνει νέο βαρύ πλήγμα στο πενιχρό εισόδημα της εργατικής λαϊκής - οικογένειας (φωτό αρχείου).


ΣΕΛ.  21


ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Κράτος εν κράτει» οι Αμερικανοί

Οργισμένοι οι τελωνειακοί καταγγέλλουν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε υπηρεσία των ΗΠΑ, που έχει εγκατασταθεί μέσα στο μεγαλύτερο Τελωνείο της χώρας. Περιοδεία χτες της βουλευτή του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη


ΣΕΛ.  3
«ΕΛΛΑΤΕΞ»
Στο δρόμο 180 εργαζόμενοι

Εκτός εργασίας για τρεις ολόκληρους μήνες θέτει τους 180 εργαζόμενους η κλωστοϋφαντουργική επιχείρηση «ΕΛΛΑΤΕΞ», θυγατρική της ΕΤΜΑ, χωρίς να τους δώσει ούτε ένα ευρώ!


ΣΕΛ.  22
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ
Από τις 8 Ιούλη τα μηχανογραφικά

Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ