Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8800

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ και εκμετάλλευσης στην ΕΕ

Η ένταξη των 10 νέων χωρών στην ΕΕ πραγματοποιείται κάτω από πολύ χειρότερους όρους από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ ή άλλων χωρών, επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα χτες βράδυ στη Βουλή. Η διεύρυνση εκφράζει τον έντονο επεκτατισμό του ευρωπαϊκού κεφαλαίου κι αυτό φαίνεται από τους όρους που γίνεται η ένταξη, είπε. Συγκεκριμένα:

  • Ο θατσερισμός, που τον είχαμε συναντήσει στις αρχές της δεκαετίας του '80, έχει περάσει σε ανώτερα στάδια, τώρα, στην Ευρώπη. Η αφαίρεση των κοινωνικών κατακτήσεων που επιτεύχτηκαν μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει πραγματοποιηθεί
  • Οι ταξικές ανισότητες αυξήθηκαν
  • Η κρατική καταστολή και βία στην ΕΕ έχουν επεκταθεί μέσα από ένα εξαιρετικά αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δώσουν καμία πίστη στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων εκείνων που έχουν συμβάλει στην ψήφιση του Μάαστριχτ και στην ομοσπονδιοποίηση της Ενωσης, διότι όταν έχεις δεσμευτεί με την υπογραφή σου σε αντιλαϊκές στρατηγικές, δεν μπορείς, δεν έχεις το σθένος, δε θέλεις να συμβάλεις και στην αντίσταση...


ΣΕΛ.  12   -   14

Με το ΚΚΕ οι άνθρωποι του Πολιτισμού

Εκατοντάδες άνθρωποι του Πολιτισμού ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του ΚΚΕ συμμετέχοντας ενεργά στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο θέατρο «ΒΕΑΚΗ» προχτές το βράδυ, με κεντρική ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, γνωστός ηθοποιός Κώστας Καζάκος.


ΣΕΛ.  9   -   11

Οι μάσκες έπεσαν...

Οι μάσκες έπεσαν πιο γρήγορα. Η πλήρης ταύτιση των πολιτικών προγραμμάτων και θέσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απεικονίζεται πλέον ακόμα πιο ξεκάθαρα και σε επίπεδο προσώπων. Καμιά απολύτως έκπληξη δεν αισθανόμαστε. Απλώς, οι πολιτικές συγγένειες εκφράζονται πιο καθαρά και στα ψηφοδέλτια αυτών των κομμάτων.

Σε συγγενικό τους κόμμα, στο ΠΑΣΟΚ πήγαν οι πιο γνωστοί νεοφιλελεύθεροι κ.κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος, όπως παλιότερα απ' αυτούς, εκεί είχε οδεύσει και ο κ. Κοντογιαννόπουλος. Σε συγγενικό του κόμμα, στη ΝΔ, πήγε και ο κ. Παπαθεμελής με τη σειρά του. Τη συγγενική τους πόρτα στο ΠΑΣΟΚ χτύπησαν η κ. Δαμανάκη και άλλοι από το ΣΥΝ, όπως παλιότερα ο κ. Μπίστης.

Κάποιοι χτες, θεώρησαν ότι «κολλάνε» το ΚΚΕ στον τοίχο, με το ...ακαταμάχητο «επιχείρημα» ότι «μεταγραφές» γίνονται και στα αριστερά κόμματα, αφού, λένε, και από το ΚΚΕ έφυγαν ορισμένοι και πήγαν στο ΣΥΝ! Μα, ακριβώς την ίδια απάντηση έχει το ΚΚΕ και για τους συγκεκριμένους: Συγγενές τους κόμμα θεωρούσαν τον ΣΥΝ γι' αυτό και πήγαν μαζί του. Αλλωστε, αυτό ακριβώς λέγαμε για τους συγκεκριμένους (και άλλους) χρόνια τώρα...

Το ΚΚΕ είχε σωστά προβλέψει και προειδοποιήσει για όλες τις παραπάνω αναφερόμενες «μεταγραφές» και εκλεκτικές συγγένειες που αγκαλιάζουν τα κόμματα του κατεστημένου. Και αφορά και τις προσχωρήσεις της τελευταίας (προεκλογικής) στιγμής και αυτές που κυοφορούνται και προετοιμάζονται μεθοδικά καιρό. Τότε (από το 1991 ακόμα) όταν τα λέγαμε αυτά, μας ζητούσαν «αποδείξεις» ή έλεγαν ότι «κυνηγάμε μάγισσες»!

Οι μάσκες αργά ή γρήγορα πάντα πέφτουν. Οσοι από τους εργαζόμενους μπορούν να συνειδητοποιήσουν έστω τώρα, το πολιτικό παιγνίδι που παίζεται από τα κόμματα που υπηρετούν τα ταξικά συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, οφείλουν να τα εγκαταλείψουν μαζικά και να στραφούν σε ακόμα πιο αποφασιστική υποστήριξη και ψήφο στο ΚΚΕ, τη μοναδική συνεπή και σταθερή δύναμη αντίστασης, ριζικής αλλαγής και προοπτικής.

Γιατί οι μάσκες έπεσαν!




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ