ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Μάρτη 2003
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η λαχειοφόρος αγορά του «902»

Απρίλης - Ιούνης 2003

Η Κομματική Οργάνωση του «902» του ΚΚΕ αποφάσισε να συμβάλει και οικονομικά στην προσπάθεια ανάπτυξης της Τηλεόρασης του «902» και προκηρύσσει μεγάλη λαχειοφόρο αγορά τους μήνες Απρίλη, Μάη και Ιούνη του 2003.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟΒ, «η σημαντική άνοδος του φιλειρηνικού κινήματος στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ, η ανάπτυξη των αγώνων του λαού μας για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την προάσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, η ανάγκη αποκάλυψης των αντιλαϊκών σεναρίων, που μεθοδεύονται καθημερινά, κάνουν έκδηλη την ανάγκη, πέρα από τα άλλα, της ανάπτυξης της Τηλεόρασης του "902"».

Η ανάπτυξη του σταθμού καθορίζεται από «την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση, για βαθύτερη έρευνα και παρουσίαση με εικόνα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η χώρα μας», τονίζεται στην ανακοίνωση. Για «τη δυνατότητα παρουσίασης ζωντανά των αγώνων και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού από το Λεκανοπέδιο αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα. Την ανάδειξη στοιχείων της λαϊκής μας παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και της σημερινής πολιτιστικής δημιουργίας, ερασιτεχνικής και επαγγελματικής. Την προβολή μορφωτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων με σεβασμό στον πολιτισμό και στην κουλτούρα του λαού μας. Την ανάδειξη του λαϊκού αθλητισμού».

«Η στήριξη της δραστηριότητας και της ανάπτυξης του σταθμού του "902", συνεχίζει η ανακοίνωση, μπορεί να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και των απόμαχων της δουλιάς, των γυναικών και της νεολαίας και απευθύνεται στη συνδρομή του εργάτη, του υπαλλήλου, του επαγγελματία, του αγρότη, του πνευματικού ανθρώπου, κάθε συνειδητού εργαζόμενου, που είναι ικανός να εκτιμήσει τη μεγάλη αξία της ανάπτυξης της Τηλεόρασης του "902", της ύπαρξης μιας άλλης φωνής, της παρουσίασης ζωντανά της αλήθειας των εργαζομένων και του λαού».

Τα δώρα της λαχειοφόρου

Η λαχειοφόρος του «902» θα μοιράσει συνολικά 180 δώρα και θα κληρωθεί σύμφωνα με την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου της 15ης του Ιούλη 2003.

Ανάμεσα στα δώρα ξεχωρίζουν 2 αυτοκίνητα, φορητά κομπιούτερ, κομπιούτερ για το σπίτι, εκτυπωτές, σκάνερ, φαξ, πολυμηχανήματα, κινητά τηλέφωνα τελευταίου τύπου, καρτοκινητά τηλέφωνα και πολλά άλλα δώρα, που θα ανακοινωθούν άμεσα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Απανθρωπιά υποκρισία και καταστολή για τους πρόσφυγες

Με απύθμενη υποκρισία και απίστευτο κυνισμό αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση τους πρόσφυγες που αναμένεται να εγκαταλείψουν το Ιράκ εξαιτίας του πολέμου.

Η ελληνική κυβέρνηση ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρωτοστάτησε στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης (Παρασκευή και Σάββατο στη Βέροια) για να υψωθούν τείχη σ' αυτούς που θα επιχειρήσουν να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου και τις συνέπειές του.

Οι Ελληνες εργαζόμενοι, η νεολαία, βρέθηκαν και πάλι «στο πόδι» για να «υποδεχτούν» τους υπουργούς της ΕΕ. Με συγκεντρώσεις στη Βέροια αλλά και στην Αθήνα έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Μήνυμα κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατά της πολιτικής εξοστρακισμού των προσφύγων, κατά της πολιτικής καταστολής και των πάσης φύσεων «τρομονόμων».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής την Πέμπτη, δήλωσε ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και οι υπόλοιπες χώρες - μέλη της ΕΕ δεν είναι διατεθειμένες να δεχτούν στο έδαφός τους πρόσφυγες από το Ιράκ, με το αιτιολογικό ότι έχουν «κορεστεί».

Οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ υπόσχονται, υποκριτικά, ότι θα ενισχύσουν οικονομικά τις χώρες που συνορεύουν με το Ιράκ για να συγκρατήσουν το κύμα των προσφύγων. Παρόμοιες υποσχέσεις είχαν δώσει για τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Κεντρικής Ασίας, που έμειναν στα λόγια...

Ομως οι «δεκαπέντε» εκτός από τα τείχη που ορθώνουν για να αντιμετωπίσουν τους νέους πρόσφυγες, προσανατολίζονται σε νέα σκληρότερη πολιτική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είναι ήδη εγκαταστημένοι στις χώρες - μέλη της ΕΕ. Με την κατάργηση του ασύλου και υπό την πίεση των ακροδεξιών κινημάτων σπεύδουν να υιοθετήσουν απόψεις που ενοχοποιούν τους μετανάστες για την αύξηση της ανεργίας και την άνοδο της εγκληματικότητας.

Το ΚΚΕ ενημερώνει για τον πόλεμο

Περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες στελέχη του ΚΚΕ, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους και να τους ενημερώσουν για τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον του Ιράκ. Συγκεκριμένα:

Αύριο Δευτέρα 31/3

-- Στις 11 π.μ., ο Δ. Αρβανιτάκης θα περιοδεύσει στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στην Αττική.

-- Στις 10 π.μ., ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Την Τρίτη 1/4

-- Στις 8 π.μ. ο Στ. Λάμπρου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στον ΟΣΕ - ΤΜΚ στο σταθμό Λαρίσης.

-- Στις 12 το μεσημέρι ο Π. Ηλιόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ, στον ΟΣΕ - ΜΑΥ (Ρέντης).

-- Στις 10 π.μ. στο αμαξοστάσιο Ανθούσας η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 π.μ. στον ΗΣΑΠ στην Αθηνάς ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ. Ο ίδιος στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στον ΗΣΑΠ στην Αττική.

-- Ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο ΝΗΜΑ ΟΤΕ.

-- Ο Π. Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον ΟΤΕ (Τροίας).

Την Τετάρτη 2/4

-- Ο Γ. Μαυρίκος στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, στις 10 το πρωί.

-- Ο Στ. Λάμπρου στις 10 π.μ. στο αμαξοστάσιο Λιοσίων.

-- Η Αναστασία Τσατσούλη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην ΥΠΑ.

-- Στο Μηχανογραφικό του ΟΤΕ η Χριστίνα Τσεντούρου.

Την Πέμπτη 3/4

-- Ο Γ. Σκιαδιώτης, στις 10 το πρωί, στο αμαξοστάσιο Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ