Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8499

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Αντιπολεμικό ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Θα ακολουθήσει μεγάλη διαδήλωση προς τη Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία

  • Στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια θα μιλήσουν: ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννης Βαβούρας, o εκπρόσωπος του δημοκρατικού και φιλειρηνικού κινήματος του ιρακινού λαού Κάουα Μπεζαράνι, για χρόνια εξόριστος από το καθεστώς του Σαντάμ, ο Αλέξης Τσώλης εκ μέρους του ΠΑΜΕ και ο επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελος Μαχαίρας. Θα απαγγείλει ποίημα η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη.
  • Με εντατικό ρυθμό ετοιμάζονται οι εκδηλώσεις και στην υπόλοιπη χώρα. Σε 54 ακόμα πόλεις οργανώνονται διαδηλώσεις σήμερα και αύριο. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους αύριο στις 12 το μεσημέρι και θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.
  • Σε 63 έφτασαν τα Κομμουνιστικά, Εργατικά και Αριστερά Κόμματα που υπογράφουν την κοινή έκκληση κατά του επιθετικού πολέμου στο Ιράκ.

ΣΕΛ.  3   -   9

Associated Press

Παγκόσμιο «Οχι στον πόλεμο»

«Οχι στον πόλεμο», «Οχι αίμα για το πετρέλαιο» βροντοφωνάζουν αύριο οι λαοί σ' όλο τον κόσμο. Από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αργεντινή, μέχρι την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, τη Ρουάντα, τη Μαλαισία και τη Νότια Κορέα. Σ' όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη, όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αμέτρητες είναι οι προγραμματισμένες αντιπολεμικές εκδηλώσεις και ξεκάθαρη η θέληση των λαών (φωτό από πρόσφατη εκδήλωση στην Ισπανία).

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, ξεκινά η κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, μέσα σε κλίμα πολεμόχαρων πιέσεων από τις ΗΠΑ, έντονων αντιθέσεων μεταξύ των «μεγάλων δυνάμεων» και στο φόντο μιας αυξανόμενης συνεχώς «τρομο-υστερίας», για κάθε λογής «τρομοκρατικές απειλές».


ΣΕΛ.  10   -   12

Προσφορές
  • Οι Β.Π., Γ.Δ., Κ.Σ. προσφέρουν 1.700 ευρώ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.
  • Μέλη του ΚΚΕ διδάσκοντες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προσφέρουν στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 1.500 ευρώ στη μνήμη του επιστήμονα, δασκάλου και διανοούμενου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.


ΚΚΕ
Σάλπισμα μαζικής συμμετοχής

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε συνοικίες και χώρους δουλιάς στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, στελέχη του ΚΚΕ ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους καλούν να πάρουν μαζικά μέρος στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις


ΣΕΛ.  16   -   17
Θρασύτατη πρόκληση από Μίλερ

Με περίσσιο θράσος, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα υποδείχνει στους διαδηλωτές να διαμαρτυρηθούν στην ιρακινή πρεσβεία..!


ΣΕΛ.  7
ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΚΑΒ
Δέχτηκε τον ενιαίο φορέα η κυβέρνηση

Επρεπε να συμβούν τρία δυστυχήματα με 14 θύματα, για να υιοθετήσει η κυβέρνηση το γενικό πλαίσιο που έθεταν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, σχετικά με την ανάθεση των αεροδιακομιδών σε ενιαίο κρατικό φορέα...


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ