Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Γενάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8475

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Να δυναμώσει παντού η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ όλων των κομμουνιστών

Με αφετηρία την εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» αυτή την Κυριακή, να φτάσει παντού η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ με την πρότασή του για τη συσπείρωση και τη συνεργασία

Πιο δυναμικά, πιο μαζικά, πιο οργανωμένα, με στόχο να φτάσει σε κάθε εργατικό σπίτι, σε κάθε λαϊκή οικογένεια, η φωνή του Κόμματος, η Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την πολιτική συσπείρωσης και συνεργασιών του ΚΚΕ, ένα βασικό ντοκουμέντο για το ξεδίπλωμα της δράσης όλων των Κομματικών Οργανώσεων, συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση του Κόμματος που άρχισε την προηγούμενη Κυριακή.

Πρωταρχικός γενικός στόχος και καθήκον για κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστρια, για κάθε Κομματική Οργάνωση Βάσης, για κάθε καθοδηγητικό όργανο, πρέπει να γίνει το δυνάμωμα της πολιτικής δραστηριότητας. Η πολιτική εξόρμηση δεν είναι μια ευκαιριακή καμπανιακή δουλιά, αλλά σχεδιασμένη, συνδυασμένη, συστηματική πάλη, με άξονα και περιεχόμενο τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα που γεννιούνται από την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού. Στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη των αγώνων και η συσπείρωση δυνάμεων στην πολιτική πρόταση του Κόμματος, ο απεγκλωβισμός δυνάμεων από την επιρροή άλλων κομμάτων και η ανάπτυξη συσπειρώσεων και συμμαχιών στα κύρια μέτωπα στους τόπους δουλιάς, κατοικίας, σπουδών, μαζικού κινήματος, σε επίπεδο πόλεων, νομών, πανελλαδικά.


ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΙΡΑΚ
Προετοιμασία του εδάφους για την επέμβαση

Την ανακάλυψη άδειων χημικών κεφαλών σε αποθήκη οπλισμού στη Βαγδάτη ανακοίνωσαν, χτες, οι επιθεωρητές στην ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων. Παρά την προσπάθεια του εκπροσώπου τους, Χίρο Ουέκ, να μην οξυνθούν οι τόνοι, και μόνο το γεγονός της «ανακάλυψής» τους μοιάζει να ανοίγει την τελική ευθεία στις στρατιωτικές προετοιμασίες στον Κόλπο, αφού, για πολλοστή φορά, χτες, ο Μπους προειδοποίησε ότι ...«η υπομονή του» εξαντλείται!!!


ΣΕΛ.  16  -  17


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΕΠΠΑ
Μεγαλύτεροι στη σύνταξη - πιο «ευέλικτοι» στη δουλιά

ΣΕΛ.  9
Βενεζουέλα - Αθήνα - Ναύπλιο

Σε σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας εξελίσσεται η εργατική αντισύνοδος του ΠΑΜΕ στις 23 Γενάρη. Εκτός από τις άλλες συμμετοχές θα φτάσει στην Αθήνα και ο ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της Βενεζουέλας, που θα μιλήσει και στη συγκέντρωση στο Ναύπλιο


ΣΕΛ.  9
ΣΧΟΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Καθημερινά στο δρόμο

Εκλεισαν χτες τους δρόμους, συνεχίζουν και σήμερα με πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, έχουν δόσει ήδη «ραντεβού» και για τη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο Ναύπλιο. Σπουδαστές των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού και καταρτιζόμενοι διπλωματούχοι αξιωματικοί ΕΝ σε κοινό αγώνα με ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.


ΣΕΛ.   15
ΙΚΑ
Η ιδιωτικοποίηση οδηγεί στις «ουρές»

Καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων στο κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφτηκε χτες το ΙΚΑ


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ