Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8445

«ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ»
Κάθε δραχμή που... «εισρέει», την επιστρέφουμε στο τριπλάσιο
  • Οι «χρηματοδοτήσεις» της ΕΕ ωφελούν το μεγάλο κεφάλαιο, συσσωρεύοντας αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους από τη συστηματική «αιμορραγία» που προκαλούν οι αναδιαρθρώσεις
  • Τα 13 τρισ. δρχ. των διαφόρων Κοινοτικών Προγραμμάτων, που υποτίθεται πως «εισέρευσαν», τα έχει ήδη χρυσοπληρώσει ο λαός, με 37 τρισεκατομμύρια δραχμές!

ΣΕΛ.  14   -   15

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ 12 - 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Πλατιά εξόρμηση της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στους εργαζόμενους και τη νεολαία

Στην τελική ευθεία μπαίνει η μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας μας στις 12 του Δεκέμβρη, αλλά και νωρίτερα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη (12 και 13 Δεκέμβρη) και των ταυτόχρονων, εκεί λαϊκών διαδηλώσεων.

Συνδικάτα, μαζικοί φορείς των ΕΒΕ και της νεολαίας, αγωνιστικές συσπειρώσεις στο λαϊκό κίνημα, ταξικές συσπειρώσεις στο εργατικό κίνημα και αντιιμπεριαλιστικές κινήσεις, που συγκροτούν την κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», έχουν ριχτεί με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Με περιοδείες σε χώρους δουλιάς και γειτονιές, εκδηλώσεις και συζητήσεις, και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες στέλνουν μήνυμα αγώνα και αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ενάντια στις νέες αντεργατικές επιλογές, που θέλει να δρομολογήσει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, στην Κοπεγχάγη. Ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ, για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, αδέσμευτη, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις.


ΣΕΛ.  3,    5

Οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές σε ειδικό ένθετο στον σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΗΠΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Ενός κακού μύρια έπονται...

Associated Press

Σοβαρές διεργασίες, που δεν αποκλείουν ακόμη και το διαμελισμό, συντελούνται στη Σαουδική Αραβία και τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, στο φόντο του προετοιμαζόμενου πολέμου εναντίον του Ιράκ


ΣΕΛ.  28   -   29

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, προς τιμήν των 84 χρόνων του ΚΚΕ και της Οικονομικής του Εξόρμησης, η σύζυγός του Αντωνία και τα παιδιά του Αποστόλης και Καίτη Παμφίλη, προσφέρουν το ποσό των 2.000 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Μεσογείων του ΚΚΕ.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Μια σημαντική και σύνθετη μάχη

Μια συζήτηση με τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη μέχρι σήμερα πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης


ΣΕΛ.  10   -   11
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Βαδίζοντας στους αντιλαϊκούς ευρω-μονόδρομους

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα τα κυριότερα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η ελληνική προεδρία, τις συνέπειές στους στα λαϊκά στρώματα, καθώς και τη στάση των κομμάτων στο συγκεκριμένο ζήτημα


ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ