Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Ιούλη 2002 - αριθ. φύλλου: 8324

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ για ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες

Με θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς εμφανίστηκε στις χτεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της χώρας, για την υπόθεση της «εξάρθρωσης» της «17Ν»

Δε συμμεριζόμαστε τις θριαμβολογίες και τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού, δήλωσε χτες από την Πρέβεζα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, απαντώντας στις δηλώσεις του Κ. Σημίτη για το ζήτημα της «εξάρθρωσης» της «17Ν». Το ζητούμενο, είπε, είναι να αναδειχτούν όλα τα νήματα που συνδέουν την τρομοκρατική οργάνωση με ξένα κέντρα ή τα παραρτήματά τους στην Ελλάδα. Να φανούν οι πραγματικοί εμπνευστές, οι οποίοι δεν ήταν ιδεολόγοι ή οπαδοί μιας αντίληψης, αλλά ήταν εκείνοι που ήθελαν να υπάρχει στην Ελλάδα μια τέτοια τρομοκρατική οργάνωση, που να αξιοποιείται για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και για να ασκούνται πιέσεις προς τις κυβερνήσεις για νέες υποχωρήσεις προς τα κέντρα αυτά. Σήμερα, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, γίνεται το «μπάτε σκύλοι αλέστε», αφού πρωταγωνιστές της επιχείρησης εξάρθρωσης είναι οι ξένες και κρατικές μυστικές υπηρεσίες, που πλέον «νομιμοποιούνται» σαν «προστάτες» της «τάξης και της ασφάλειας»!

Εξάλλου, τρεις νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν χτες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου προσήχθησαν, για την υπόθεση της «17Ν», ανάμεσά τους του φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της, Αλ. Γιωτόπουλου.


ΣΕΛ.  8   -   10

ΑΘΗΝΑ
Ανυπόταχτη η ψήφος των νέων

Με κεντρικό σύνθημα «Πρωταγωνιστές στη ζωή, όχι εθελοντές στην υποταγή - Νεανική ανυπόταχτη ψήφος», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αττικής, η προφεστιβαλική εκδήλωση των Τομέων Εργαζομένων της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ. Το θέμα της ήταν «Νέοι εργαζόμενοι και δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές» και έδωσε την ευκαιρία της συνάντησης και γνωριμίας των νέων εργαζομένων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», τις θέσεις τους, όπως και τους επικεφαλής των συνδυασμών, Σπύρο Χαλβατζή και Θανάση Παφίλη αντίστοιχα.



ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Πρωτοφανής αστυνομική αυθαιρεσία

Αστυνομικός διοικητής απείλησε μέλη της ΚΝΕ ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα με την κατηγορία του... προσηλυτισμού!!!


ΣΕΛ.  3
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Χαράτσι και με το νόμο

Υποχρεωτικό χαράτσι επιβάλλει η κυβέρνηση στους αγρότες από το 2003, με νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και πρόσχημα τις... κοινωνικές παροχές τής υπό ίδρυση Αγροτικής Εστίας


ΣΕΛ.  15
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
«Φούσκα» και η «χρυσή μετοχή»

Τη συμμόρφωσή της με τις επιταγές της ΕΕ για τη λεγόμενη «ειδική ή χρυσή μετοχή», που θα έχει το Δημόσιο στις αποκρατικοποιημένες επιχειρήσεις, δήλωσε χτες η κυβέρνηση με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή


ΣΕΛ.  14
«ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Δεκάδες απολύσεις

Ενενήντα και πλέον εργάτες πετά στο δρόμο η διοίκηση της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» μέχρι και το τέλος Αυγούστου, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες, παρά και τα τεράστια κέρδη που σημειώνει η εταιρία


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ