Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Γενάρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8181

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο το συλλαλητήριο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό

Associated Press

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιείται αύριο στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την ΕΕΔΥΕ και την ΕΕΔΔΑ, ενώ κατακόρυφα ανεβαίνει η ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά τη φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς και την επίθεση ενόπλου στο κέντρο της Ιερουσαλήμ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ράτζα ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ για τα λαϊκά στρώματα

Την ώρα που η κυβέρνηση υπόσχεται σουίτες στα νοσοκομεία, για όσους έχουν να πληρώσουν από την τσέπη τους, στους διαδρόμους των ίδιων νοσοκομείων πλημμυρίζουν τα ράντζα για τους ασθενείς που χρειάζονται φροντίδα στην ώρα της ανάγκης. Γι' αυτούς, που δουλεύουν μια ζωή σαν σκυλιά και πληρώνουν ακριβά το σημερινό κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα, αλλά βλέπουν σε κάθε στιγμή της ζωής τους να πετσοκόβονται τα δικαιώματά τους με την εφαρμογή του συνόλου των αντιασφαλιστικών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.

Στην τελευταία εφημερία του «Ευαγγελισμού» (20.1.2002) εξετάστηκαν περισσότεροι από 1.500 ασθενείς, έγιναν συνολικά 285 εισαγωγές και από αυτούς οι 165 νοσηλεύτηκαν σε φορεία στους διαδρόμους των τμημάτων και των κλινικών.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προωθεί αλλεπάλληλα μέτρα, που οδηγούν στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας, όπως και των -ήδη υποβαθμισμένων- παροχών του ΙΚΑ.

Δεν είναι θάλαμος, αλλά ο διάδρομος, μπροστά από το ασανσέρ
Δεν είναι θάλαμος, αλλά ο διάδρομος, μπροστά από το ασανσέρ

ΣΕΛ.  20   -   21

ΑΓΡΟΤΕΣ
Απόφαση αγώνα γίνεται η αγανάκτηση

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες των αγροτών για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της επόμενης Δευτέρας, 28 του Γενάρη. Από τη μία άκρη της χώρας μέχρι την άλλη ετοιμάζονται να πάρουν τα τρακτέρ της οργής και του αγώνα και να κατέβουν στις εθνικές οδούς. Στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις, που γίνονται σε αγροτικές περιοχές από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, καταγράφεται η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου για τα αποτελέσματα της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  25   -   27

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η Γαλήνη Ελευθεριάδη στη μνήμη της μάνας της ΕΥΛΑΛΙΑΣ και του θείου της ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ, προσφέρει, μέσω Αχτίδας Μενιδιού, Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Βορείων Χωριών 1.000.000 δρχ. για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης



ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Στη Μαδρίτη η σκυτάλη των πιέσεων

Σε παραπέρα υποχωρήσεις καλείται να προχωρήσει η Αθήνα, καθώς η ισπανική προεδρία της ΕΕ, παίρνει ανάλογες πρωτοβουλίες, σύμφωνα με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης»


ΣΕΛ.  6  -  7
ΑΠΕΡΓΙΕΣ
Υπερασπίζονται το δικαίωμα στη ζωή

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα τους, για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλιά, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ενώ οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο - κάτεργο του Ολυμπιακού χωριού απεργούν αύριο


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ