Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8157

ΚΚΕ
Συμπαράσταση στο λαό της Αργεντινής

Associated Press

Στην παραίτηση του Προέδρου Φερνάνδο δε λα Ρούα οδήγησε η λαϊκή εξέγερση του λαού της Αργεντινής, που στενάζει από τη χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας στη σύγχρονη ιστορία της. Ανακοίνωση του ΚΚ Αργεντινής. Παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στον επιτετραμμένο της Αργεντινής στην Αθήνα και συμπαράστασης στον εξεγερμένο λαό της χώρας. Ανακοινώσεις συμπαράστασης από το ΠΑΜΕ και άλλες οργανώσεις


ΣΕΛ.  5,    20   -   21

8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Στον αγώνα για ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το σοσιαλισμό

Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και ενθουσιασμού, ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή με τις αποφάσεις και την ανάδειξη του νέου ΚΣ της Οργάνωσης. Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου έδωσαν το «παρών» άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων, εκπρόσωποι μαζικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, δεκάδες εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας απ' όλο τον κόσμο, όπως και εκπρόσωποι των ελληνικών οργανώσεων νεολαίας και, βέβαια, πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετιστήριο μήνυμα, επίσης, έστειλε στο Συνέδριο ο πρύτανης του ΕΜΠ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

Στη χτεσινή πρώτη μέρα εργασιών του 8ου Συνεδρίου έγινε η εισήγηση του απερχόμενου ΚΣ της ΚΝΕ από τον Γραμματέα του, Νίκο Σοφιανό, και ακολούθησε χαιρετισμός του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, που δημοσιεύονται στο σημερινό «Ριζοσπάστη», ενώ χαιρέτισε και ο γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ).


ΣΕΛ.  6   -   15


ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αναστολή επιθέσεων αυτοκτονίας

Την προσωρινή αναστολή των επιθέσεων αυτοκτονίας ανακοίνωσε, χτες, η ισλαμιστική οργάνωση «Χαμάς», ενώ, ταυτόχρονα, ξεσπούσε η φονικότερη ενδοπαλαιστινιακή μάχη των τελευταίων οχτώ χρόνων, ανάμεσα σε άνδρες της Παλαιστινιακής Αρχής και υποστηρικτές της «Χαμάς»


ΣΕΛ.  19
ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΣ
«Τροφή» και το πόρισμα Ντογιάκου

Με νέο «υλικό» τροφοδοτείται διαρκώς η άγρια διαμάχη μεταξύ των δικομματικών εταίρων, οι οποίοι ενώ «αποκαλύπτουν» και καταγγέλλουν τα σκάνδαλα του «αντίπαλου» για να τον πλήξουν κομματικά, την ίδια στιγμή επιχειρούν το συμψηφισμό των σκανδάλων και την απόκρυψη ... της μήτρας που τα γεννάει


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ