Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8123

Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη

Associated Press

Αγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους κατέπεσε και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή της Νέας Υόρκης, το επιβατικό αεροσκάφος της «Αμέρικαν Αιρλάινς», λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, παρασύροντας στο θάνατο και τους 255 επιβαίνοντες. Οι πρώτες ενδείξεις στρέφονται προς την εκδοχή του δυστυχήματος


ΣΕΛ.  12

ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Οι αγρότες ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ στις αντιλαϊκές επιλογές

Από την Καρδίτσα, αύριο το πρωί στις 11, ξεκινά ο νέος κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία. Οι αγρότες δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με τις κυβερνητικές αντιαγροτικές δεσμεύσεις. Αγωνίζονται ενάντια στην «προσαρμογή της αγροτικής οικονομίας στις ευρωπαϊκές επιλογές» ακριβώς γιατί είναι αντιλαϊκές επιλογές. Παλεύουν για να μπορούν οι φτωχοί αγρότες, τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά, να καλλιεργούν τα χωράφια τους, να παραμείνουν στον τόπο τους. Στο επίκεντρο των αιτημάτων είναι διεκδικήσεις που διασφαλίζουν την αγροτιά, χωρίς επηρεασμό από τις κοινοτικές δεσμεύσεις. Διεκδικούν κατάργηση του καταστροφικού κανονισμού για το βαμβάκι, καταβολή ολόκληρης της επιδότησης που θα είναι στο ύψος της τιμής στόχου, απαλλαγή των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών για τα πρώτα 100 ιδιόκτητα στρέμματα και τα 150 ενοικιαζόμενα.

Αύριο επίσης έχει αποφασιστεί κινητοποίηση των αγροτών της Φθιώτιδας. Προχτές οι αγρότες από τον Πλατύκαμπο Λάρισας συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Πλατυκάμπου - Αγιάς, όπου και παρέταξαν πάνω από 200 τρακτέρ (φωτό), ενώ κινητοποίηση είχαν και οι αγρότες του Εβρου.


ΣΕΛ.  20   -   22

ΚΜΕ
Ο σοσιαλισμός απάντηση στη βαρβαρότητα

Μεγάλη επέτειος, μεγάλη εκδήλωση χτες το βράδυ, στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό, του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών. Ομιλητής ο Π. Γεωργιάδης, διευθυντής του ΚΜΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολούθησε πλούσιο πολιτιστικό πολυθέαμα - αφιέρωμα στην Οχτωβριανή Επανάσταση.



ΠΓΔΜ
Προς επανέναρξη του πολέμου;

Οι τρεις θάνατοι, οι δύο τραυματισμοί αστυνομικών και οι απαγωγές 85 χωρικών από το λεγόμενο Εθνικό Στρατό των Αλβανών την Κυριακή ωθούν κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΠΓΔΜ να χαρακτηρίζουν «φάρσα» την «ειρηνευτική διαδικασία». Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να πιέζει ασφυκτικά για εφαρμογή της


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ