Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8061

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΟΧΟΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ της εργατικής τάξης παντού

Εμφαση στην οργάνωση της εργατικής τάξης, με το κτίσιμο επιτροπών αγώνα παντού, μαζικοποίηση και δημιουργία νέων σωματείων, συσπείρωση με κάθε πρόσφορο τρόπο νέων αγωνιστικών δυνάμεων, δίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, η Γραμματεία του οποίου συνεδρίασε χτες, καθορίζοντας τους βασικούς στόχους πάλης για τους επόμενους μήνες. Η συνέχιση της δράσης, η οργάνωση της αντίστασης της εργατικής τάξης, η καταδίκη του «κοινωνικού διαλόγου», είναι το βασικό τρίπτυχο πάλης για το επόμενο διάστημα, καθώς αναμένεται η ένταση της κυβερνητικής επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Κύριο μέτωπο πάλης για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα παραμένει η υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ο αγώνας για οικονομικές διεκδικήσεις, που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, θα δοθεί βάρος στην ενημέρωση και οργάνωση των ξένων εργατών, στα ζητήματα της Παιδείας, αλλά και στην ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής και αντιΝΑΤΟικής πάλης των συνδικάτων και στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Αμεσο καθήκον είναι και η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 8 του Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ.


ΣΕΛ.  10   -   11,    13

Associated Press

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Παγκόσμια Σύνοδος για το Ρατσισμό

Φωνάζοντας αντιαμερικανικά και αντι-ισραηλινά συνθήματα, χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν, χτες, το συνεδριακό κέντρο του Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, όπου ξεκίνησε η Παγκόσμια Σύνοδος του ΟΗΕ για το Ρατσισμό. Κι ενώ οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη Σύνοδο, η εμφανής απουσία από την τελευταία υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών, τόσο από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τον Καναδά, όσο και από τις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί μια έμμεση, αλλά σαφή ομολογία της σχέσης του ιμπεριαλισμού με το σύγχρονο ρατσισμό.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΚΕ ΠΑΣΟΚ
Συνέπεια στην αντιλαϊκή πολιτική

Την πορεία προς ένα συνέδριο επικύρωσης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, με καμουφλάζ παλιές και νέες δημαγωγίες και ψεύτικα συνθήματα, επιβεβαίωσε η χτεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα


ΣΕΛ.  6
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στο διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας η διέξοδος

«Οπως είναι γνωστό, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, και από λόγους φιλοσοφικούς αλλά και πολιτικούς, κοινωνικούς, ήταν και είναι υπέρ του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ