Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Μάη 2001 - αριθ. φύλλου: 7968

«ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ»
Αντίσταση στο τερατούργημα

Οι ισχυροί της Γης χρειάζονται αυστηρή, σκληρή ποινική νομοθεσία και Δικαιοσύνη, προκειμένου να εξουδετερώσουν τους αντιπάλους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τονίζει ο Ι. Μανωλεδάκης, γι' αυτό χρέος όλων είναι να αντισταθούμε, για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο


ΣΕΛ.  12  -  13

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΗ
Να ακυρωθεί η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ από τη λαϊκή πάλη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κοροϊδίας του λαού από τα επιτελεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την αποφασιστική συμβολή του μεγάλου κεφαλαίου και του εκδοτικού κατεστημένου.

Η επιχείρηση «σικέ αντιπαράθεση» δεν έχει ακόμα κριθεί ως προς το στόχο της να επανεγκλωβιστούν οι αφυπνισμένες λαϊκές συνειδήσεις. Η απόπειρα απόκρυψης της ουσίας, που δεν είναι άλλη από τη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για τα αντιασφαλιστικά μέτρα, επιβεβαιώνει την ανησυχία της άρχουσας τάξης από το «κατέβασμα» στους δρομους του ελληνικού λαού.

Ούτε ο Σημίτης ούτε ο Καραμανλής πείθουν πλέον ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιους τεχνοκράτες των κομμάτων τους, ενώ οι ίδιοι είναι... αμέτοχοι. Τα στοιχεία που έφερε στο φως το ΚΚΕ, στη Βουλή, είναι αποκαλυπτικά. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εναλλάξ έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει την ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης κι αυτό είναι στρατηγική τους επιλογή. Σ' αυτή την επιχείρηση βρίσκουν ΣΥΝομιλητές πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες, ως άλλοθι για «διάλογο», που διακαώς αυτή τη στιγμή επιθυμούν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία.

Η απάντηση πρέπει να δοθεί την Πέμπτη 17 Μάη μαχητικά σε όλη τη χώρα, όπου θα απεργούν και θα διαδηλώνουν εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες.

Παπαγεωργίου Βασίλης


ΣΕΛ.  5

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Δυναμώνουμε το μέτωπο στη «νέα τάξη»

Η ολοκλήρωση των εργασιών της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης σφραγίζει σαν γεγονός την πορεία, σήμερα το πρωί, χιλιάδων ανθρώπων από κάθε γωνιά της Αθήνας και του Πειραιά στον Τύμβο του Μαραθώνα, που διαδηλώνουν στα βήματα του μάρτυρα της ειρήνης, Γρ. Λαμπράκη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, δυναμώνοντας το μέτωπο ενάντια στην ευρωατλαντική τάξη πραγμάτων. Το επιτάσσουν, άλλωστε, οι εξελίξεις στα βόρεια σύνορά μας όπου ξανανοίγει ο κύκλος του αίματος, τα θύματα του πολέμου στην Παλαιστίνη, τα «Λευκά Κελιά» της Τουρκίας, ο νέος «πόλεμος των άστρων» και οι επεμβάσεις όπου Γης. (Η φωτογραφία απο την περισινή Μαραθώνεια Πορεία)


ΣΕΛ.  16   -   17


ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Η ΚΑΠ βλάπτει

Αποκαλυπτικά στοιχεία αναφέρθηκαν σε ημερίδα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με θέμα: «20 χρόνια Κοινοτικής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), συνέπειες και προοπτικές και οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη γεωργία».


ΣΕΛ.  24   -   25
«ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΤΕΙ
Υποβαθμίζει την ανώτατη εκπαίδευση

Το νομοσχέδιο που έχει λανσαριστεί σαν το εγχείρημα αναβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης, είναι το πρώτο στάδιο της συνολικής υποβάθμισης των σπουδών και έρχεται ως απόρροια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην παραγωγή, τις εργασιακές σχέσεις, τα κοινωνικά δικαιώματα


ΣΕΛ.  19
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεγαλώνει τις κοινωνικές ανισότητες

Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τα ατομικά εισοδήματα, που αποκτήθηκαν το 1999, καταδεικνύουν την επιταχυνόμενη συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ελάχιστων, δίπλα στη φτώχεια των πολλών που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ