Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11620

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ
Ισχυροί επικίνδυνοι ανταγωνισμοί πίσω από τις διακηρύξεις

ΣΕΛ.  2

Με πραμάτεια την εξαθλίωση του λαού και συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι, ανεξάρτητα από το μοντέλο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης που εφαρμόζει κάθε χώρα και τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών - κυρίως της Γερμανίας - για το μείγμα διαχείρισης της κρίσης στην Ευρωζώνη, όλοι απαιτούν τη συνέχιση των σκληρών μέτρων σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών. Αυτά τα σκληρά μέτρα διαφημίζει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ για να προσελκύσει επενδυτές, μαζί με την παράδοση του ενεργειακού πλούτου της χώρας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνά για νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του, καθώς επιβεβαιώνεται ότι στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ κυριαρχεί η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην περιοχή και η πιο ενεργητική συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις σε βάρος άλλων χωρών.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ
Ζημιές σε πάνω από 300 σπίτια

Περισσότερα από 300 σπίτια έχουν υποστεί μεγαλύτερες ή μικρότερες ζημιές από τον προχτεσινό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή της Αμφίκλειας στη Φθιώτιδα, και τους 60 μετασεισμούς που ακολούθησαν.


ΣΕΛ.  13

ΚΚΕ
Κερδίζουν τα μονοπώλια - χάνουν οι λαοί

Την ώρα που ο κ. Σαμαράς συναντιέται με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, υπογράφεται στην Κύπρο τριμερές μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο, που αφορά στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Από αυτήν τη συνεργασία δε θα ωφεληθούν οι λαοί των χωρών, αλλά οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της Ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή θα εμπλέξει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και τους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο Κυπριακό και θα αποτελέσει προπομπό για ακόμη πιο στενή στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.



Εργαζόμενοι του «902» απαντούν στους συκοφάντες

ΣΕΛ.  8   -   9
ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Με πολύχρονη καθυστέρηση η πληρωμή της σοδιάς

ΣΕΛ.  18
Αντιδράσεις ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για το σχολείο

ΣΕΛ.  15
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ
Στο 65% η ανεργία των νέων το Μάη

ΣΕΛ.  11
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απεργούν στις 12 Αυγούστου

ΣΕΛ.  14
«Εφυγε» ο σύντροφος Δημήτρης Κρεωνάς

ΣΕΛ.  7
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ο «Ριζοσπάστης» έφτασε στα χέρια κάθε εργάτη

Η ανταπόκριση των εργατών στο χτεσινό δημοσίευμα και στην επίσκεψη των μελών του ΚΚΕ ήταν θερμή, με ικανοποίηση δέχτηκαν το γεγονός ότι το ΚΚΕ παραμένει με όλες του τις δυνάμεις σταθερά κι αταλάντευτα στο πλευρό τους. Στις συζητήσεις που άνοιξαν θίχτηκαν για άλλη μια φορά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή επιβίωσή τους.


ΣΕΛ.  24
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Σε ... σκηνές θα κρατούνται οι μετανάστες

ΣΕΛ.  13
«ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Πλήγμα η κατάργηση του νοσοκομείου

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ