Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7842

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
Με όλες τις δυνάμεις για το Μέτωπο

Με υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο, την έγκριση της δράσης της απερχόμενης Επιτροπής Πόλης και εκλογή νέου καθοδηγητικού οργάνου και αντιπροσώπων για το συνέδριο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης. Το μήνυμα ένα: Επιμονή στον προσανατολισμό δράσης για τη συγκρότηση του Μετώπου και στην ολόπλευρη ανάπτυξη του Κόμματος έτσι που να αρθεί στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και των μεγάλων προκλήσεων της εποχής. Ανάμεσα στους αντιπροσώπους η Αλ. Παπαρήγα και ο Χ. Φλωράκης


ΣΕΛ.  9   -   11

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Μαζικά ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Πέμπτη

Δυο μέρες πριν την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «νομιμοποιήσει» τις πιο στυγνές μεθόδους, με τις οποίες οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα μπορούν κυριολεχτικά να στύβουν τους εργάτες, τα συνδικάτα εντείνουν τους ρυθμούς προετοιμασίας για την επιτυχία μιας αποφασιστικής μάχης.

Την Πέμπτη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα υψώσουν ένα μεγάλο εμπόδιο απόκρουσης της επίθεσης του κεφαλαίου με την 24ωρη απεργία. Μαζί τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που μετά τις 11 το πρωί θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας.

Την ώρα που το αντεργατικό τερατούργημα θα συζητείται στη Βουλή -σήμερα αρχίζει η συζήτησή του στην Ολομέλεια- στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις μεγάλες πόλεις της επαρχίας, οι εργαζόμενοι απεργοί θα διαδηλώνουν απαιτώντας την απόσυρσή του.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση γίνεται στο Πεδίον του Αρεως στις 12 το μεσημέρι και η προσυγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  28  -  29

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

«Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», ήταν το αίτημα όλων όσοι βρέθηκαν την Κυριακή στο Σπόρτιγκ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Χιλιάδες Ελληνες και Παλαιστίνιοι ένωσαν τις φωνές τους σε μια μαχητική συγκέντρωση - συναυλία για να ανατραπούν τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Με το τραγούδι στα χείλη αλλά και με αγωνιστικό πείσμα βεβαίωσαν πως η εξέγερση θα συνεχιστεί, γιατί η ήττα του ιμπεριαλισμού θα σημαίνει νίκη για τους λαούς όλου του κόσμου.


ΣΕΛ.  24   -   25

Χιλιάδες λαού στο Γοργοπόταμο

Χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες όλων των ηλικιών έδωσαν την Κυριακή το αγωνιστικό τους «παρών» στο Γοργοπόταμο για να τιμήσουν την 58η επέτειο από την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας


Αίσχος με «Α» κεφαλαίο!

Συνεχίζεται η απαράδεκτη τακτική των καναλιών. Καθημερινά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και σε εκπομπές φιγουράρουν στελέχη του τρίδυμου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, ενώ προκλητικά αποσιωπάται η άποψη του ΚΚΕ. Αρνούνται να καλέσουν στις εκπομπές στελέχη του τρίτου κόμματος της ελληνικής Βουλής, του ΚΚΕ. Νέο χτεσινό δείγμα αυθαιρεσίας ο «Αλφα» και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κ. Ευαγγελάτου! Και μάλιστα, σε αγανακτισμένα τηλεφωνήματα τηλεθεατών, είχαν το θράσος να απαντούν ψεύτικα, ότι δήθεν έχουν κληθεί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, αλλά έχουν αρνηθεί να πάνε στη συγκεκριμένη εκπομπή... Αίσχος!




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ