Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11468

Απεργούν σήμερα ναυτεργάτες, υγειονομικοί, εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και σιδηρόδρομο

ΣΕΛ.  3,   9

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό

  • Ολοι σήμερα στις 8 το πρωί στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως
  • ΠΑΜΕ: Θα θερίσουν τους ανέμους της βίας και της απανθρωπιάς που σπέρνουν, τις θύελλες των αγώνων μας όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων

Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό - ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους. Επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό - ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.


ΣΕΛ.  6  -  9

Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ο λαός να δοκιμάσει τη δύναμή του

Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχτηκαν την Αλέκα Παπαρήγα οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου έφτασε χτες το μεσημέρι. Μαζί με τους αγρότες, που παραμένουν δίπλα στα εκατοντάδες τρακτέρ, επί 3 μέρες τώρα, και εργαζόμενοι, νεολαίοι, γυναίκες που βρίσκονται εκεί για έμπρακτη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα της φτωχής αγροτιάς.


ΣΕΛ.  10  -  13

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός είναι πολλαπλάσιος

Οταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην μπάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι κι αν είναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος. Και δεν πρέπει ο λαός να φοβηθεί αυτό το πράγμα. Πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται. Και γι' αυτό πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Οπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους πως ό,τι έχουν κατακτήσει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργού. Ε, όχι. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε.



ΠΑΣΕΒΕ
Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα

ΣΕΛ.  18
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Οι λαοί στο στόχαστρο με πρόσχημα τον «εξτρεμισμό»

ΣΕΛ.  14
ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Μαζικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  17
ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Ξεκινά κατασχέσεις η συγκυβέρνηση

ΣΕΛ.  32
ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖ. ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του συνεδρίου

ΣΕΛ.  19
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
Εγγυήσεις για υψηλή κερδοφορία στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  15
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΕΑΤ
Θα «κλείσει» στα σπίτια τους τα τυφλά παιδιά

ΣΕΛ.  16
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Η πείνα γονατίζει εκατοντάδες παιδιά

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ