Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Νοέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7817

16ο Συνέδριο του ΚΚΕ
Πλατιά αποδεκτό ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ελπίδας και πάλης

Με εντατικούς ρυθμούς και αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η πορεία του ΚΚΕ προς το 16ο Συνέδριό του. Η πολιτική πρόταση του Κόμματος για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία, που θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία, βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού των μελών και στελεχών, των φίλων και των οπαδών, των συνεργαζομένων με το ΚΚΕ, όλων όσοι ενδιαφέρονται και συμμετέχουν στην πολύμορφη δημόσια συζήτηση αυτής της πολιτικής διεξόδου. Η ίδια η αντικειμενική κοινωνικοοικονομική και πολιτική πραγματικότητα ωθεί τους απλούς ανθρώπους του μόχθου στην αναζήτηση της διεξόδου, που μπορεί να κάνει πράξη τις δικές τους ελπίδες, τα δικά τους όνειρα και προσβλέπουν στην υπόθεση του Μετώπου, προσδοκούν απ' αυτήν.

Αυτή την περίοδο, επίσης, οι Κομματικές Οργανώσεις και τα καθοδηγητικά όργανα συζητούν και τον απολογισμό της δράσης τους. Βγάζουν συμπεράσματα, θέτουν νέους στόχους. Με αίσθημα ευθύνης εξετάζουν κριτικά και αυτοκριτικά τη δράση τους, συλλογική και ατομική. Δείγμα της προσπάθειας για ολόπλευρη ανάπτυξη της ικανότητας αποτελεσματικής δράσης του ΚΚΕ, ώστε ο δρόμος της συγκρότησης του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου να παίρνει σάρκα και οστά ως μονόδρομος για φιλολαϊκή πολιτική διέξοδο.


Associated Press

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ
«Γενοκτονία διαπράττει ο ισραηλινός στρατός»

Η περίθαλψη και η ανακούφιση των Παλαιστινίων αγωνιστών, που τραυματίζονται από τους πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες, είναι άλλο ένα σκληρό και δύσκολο μέτωπο μάχης, άλλο ένα χαράκωμα της Ιντιφάντα. Για το μέτωπο αυτό, αλλά και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού γενικότερα, μίλησε στο «Ριζοσπάστη» ο γιατρός Μουσταφά Μπαργκούτι, μέλος της τριμελούς ηγεσίας του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού και επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Επιτροπή Ιατρικής Ανακούφισης»


ΣΕΛ.  38   -   39

Προσφορά

Ο Η. Μεταξάς για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρει (β' δόση) 1.000.000 δραχμές


ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
Ομηροι δεκάδες τουρίστες

Σε ομηρία βρίσκονταν, ως αργά το μεσημέρι, το λεωφορείο με τους δεκάδες Γιαπωνέζους τουρίστες, από τον 50χρονο Χρήστο Κεντίρα, που χtες το πρωί είχε σκοτώσει την πεθερά του κι έναν ακόμη άνθρωπο



ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Στα αντιλαϊκά πλαίσια της ΟΝΕ

Χωρίς εκπλήξεις κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2001, κινούμενος στον αντιλαϊκό «μονόδρομο» της ΟΝΕ και των «προγραμμάτων σύγκλισης»


ΣΕΛ.  14   -   19
ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Νέο πλήγμα για τους αγρότες

Σε σημαντικές και ιδιαίτερα ζημιογόνες αλλαγές για τους μικρομεσαίους αγρότες, στον κανονισμό οπωροκηπευτικών, προσανατολίζεται η Κομισιόν, ώστε να εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερο τους εμποροβιομήχανους και τις πολυεθνικές


ΣΕΛ.  30   -   31

Ενημερωτικό σημείωμα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ