Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11250

ΚΚΕ: ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ από σήμερα κόντρα στη νέα αντεργατική θύελλα

Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ έχει μία μικρή άνοδο. Η εκλογική απόδοση του ΚΚΕ είναι συνάρτηση πριν απ' όλα της διαμόρφωσης ενός, όχι απλώς μαχητικού λαϊκού κινήματος, αλλά ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος, χειραφετημένου από τα γνωστά διλήμματα, αλλά και τις αναγεννημένες αυταπάτες

  • Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ανατροπή του γνωστού πολιτικού σκηνικού εναλλαγής των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οδεύουμε σε μία μεταβατική φάση. Θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού με νέα σχήματα, νέα πρόσωπα κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ή με επίκεντρο μια νέα σοσιαλδημοκρατία με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, για να προληφθεί ο ανερχόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός που θα οδηγήσει τα πράγματα προς μία πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού. Ο λαός να μην παραπλανηθεί από τη μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος.
  • Καλούμε ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ανήκουν στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πρωτοστατήσουν στους αγώνες, στους τόπους δουλειάς, μάθησης, στις λαϊκές γειτονιές. Ωριμάζουν στην πορεία ανατροπές στη λαϊκή συνείδηση, ωριμάζει το κίνημα της πραγματικής ανατροπής που δεν θα απέχει πολύ από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τα άμεσα προβλήματα, για την εργατική λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  2   -   19



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ