Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11119

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στα σκαριά τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα

ΣΕΛ.  6
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Να καταργηθεί άμεσα το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  3

Πανεργατική απεργία την 1η Δεκέμβρη. Ολοι στη μάχη με το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ενιαίο μέτωπο αντίστασης - αντεπίθεσης στην κλιμάκωση του ταξικού πολέμου των αστών

Με νέα 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την 1η του Δεκέμβρη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η εργατική τάξη απαντά στην ένταση του αντεργατικού, αντιλαϊκού πολέμου κεφαλαίου, συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ. Μπροστά στη νέα ταξική αναμέτρηση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε λαϊκή αγωνιστική πανστρατιά. Για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη ενάντια στα επαίσχυντα χαράτσια, για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο να διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση, για να απορριφθεί και ο νέος ταξικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 2012, για να μην περάσει η εργασιακή εφεδρεία, που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, για να προστατέψουμε τους ανέργους, να απαιτήσουμε ανθρώπινες συνθήκες για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς.


ΣΕΛ.  7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Συνεχίζουν την απεργία ενωμένοι για 24η μέρα

Η αλληλεγγύη στους απεργούς εκφράστηκε και τη χτεσινή μέρα. Συγκέντρωση αύριο στη 1 μ.μ. στις πύλες, στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το σωματείο καλεί σε συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.


ΣΕΛ.  15

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην Πετρούπολη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Κόμματος στην Πετρούπολη (αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, οδός Κώστα Βάρναλη 33) σήμερα Τετάρτη 23 Νοέμβρη και ώρα 19.00.


Να το καταργήσουμε

Ο οργανωμένος λαός μπορεί, έχει τη δύναμη, να επιβάλει τη θέλησή του. Η κυβέρνηση μετά τους ελιγμούς για τα χαράτσια, και τη δήθεν ευαισθησία για τους εξαθλιωμένους, αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο με τις απειλές της καταστολής, με τους εισαγγελείς, ενάντια στους αγώνες για τα χαράτσια. Καμιά αναμονή, καμιά εμπιστοσύνη. Οι ελιγμοί και η καταστολή δείχνουν ότι φοβάται το λαό. Ο νόμος είναι άδικος, αυτό το χαράτσι μπορούμε και πρέπει να το καταργήσουμε. Δεν μπορούν να ψηφίζονται τόσο βαθιά άδικοι νόμοι και να τους εφαρμόζουμε. Μας στέλνουν στην κόλαση. Δεν αντέχει ο λαός να πληρώνει άλλο. Πληρώνει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Γιατί να ξαναπληρώσει με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ; Να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι, να αποδείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να μην τον εφαρμόσουν το νόμο και να επιβάλουν την κατάργηση του χαρατσιού. Υπάρχει τυπική και ουσιαστική νομιμότητα. Το ζήτημα είναι: Νομιμότητα για ποιον, για το κεφάλαιο ή για το λαό; Το δίκιο βρίσκεται με το μέρος του λαού. Το άδικο εκφράζει η πλειοψηφία της Βουλής που ψήφισε το νόμο. Νόμος, το δίκιο του λαού. Στο χέρι του να το επιβάλει. Ενταση της οργανωμένης πάλης με κάθε μορφή και μέσο, για να καταργήσουμε το χαράτσι.



ΕΕ ΚΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Ο εκβιασμός είναι στο λαό

ΣΕΛ.  11   -   13
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αποκαλύψεις για κοριούς στον ΟΤΕ

ΣΕΛ.  12
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Σε τροχιά κινητοποιήσεων

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Την Τρίτη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  7
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ολοι στον αγώνα

ΣΕΛ.  18
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Παρεμβάσεις για τα λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  8   -   9
ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Υποσιτισμένα παιδιά

ΣΕΛ.  32
ΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ