Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11021

ΠΑΣΥ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς

MotionTeam


ΣΕΛ.  17
ΒΟΥΛΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. υπέρ της ενίσχυσης ΝΑΤΟικών επεμβάσεων

ΣΕΛ.  3

ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ και αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης

Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή: Αυτά τα μεγάλα έργα σε όφελος του λαού μόνο ένα λαϊκό κράτος μπορεί να τα αναλάβει, με προοπτική να μην υπάρχει ενεργειακή εξάρτηση

  • Με τη συμφωνία - συμβιβασμό στην ευρωζώνη ανάσα πήραν οι τράπεζες, οι καπιταλιστές, και όχι ο ελληνικός λαός, που θα πληρώσει ακόμα πιο βαρύ το τίμημα.
  • Το μεγάλο «κούρεμα» έρχεται αργότερα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μάλλον δε θα κάνουν τις επενδύσεις για το πετρέλαιο τώρα, θα περιμένουν το μεγάλο «κούρεμα».
  • Με το νομοσχέδιο για την Ενέργεια θα μεγαλώσει η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και ο λαός θα πληρώνει πολύ ακριβότερα τις υπηρεσίες που παρέχονται.
  • Η ύπαρξη ορυκτού πλούτου και πετρελαϊκών αποθεμάτων είναι πασίγνωστη και ήταν αντικείμενο συζήτησης μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας.
  • Ο άξονας Ελλάδα - Ισραήλ - Κύπρος είναι ενταγμένος μέσα σε αμερικανικούς σχεδιασμούς και ενδεχομένως και με ορισμένες ευρωπαϊκές δυνάμεις.
  • Η ΕΕ έχει ενεργειακό έλλειμμα, υπάρχει ανταγωνισμός με ΗΠΑ - Ρωσία - Κίνα - Ινδία, σ' αυτόν «παίζουν» Ελλάδα, Τουρκία, άλλες χώρες. Επικίνδυνο όταν ήδη έχουμε θερμό πόλεμο στην περιοχή.

ΣΕΛ.  8   -   10

ΠΑΜΕ - ΣΕΑΑΝ - ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές επιδομάτων

Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στις υγειονομικές επιτροπές πραγματοποίησαν χτες η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αναπήρων Αττικής, για τις περικοπές επιδομάτων και τη μεγάλη ταλαιπωρία αναπήρων στις σχετικές υπηρεσίες, για την εξυπηρέτησή τους.


ΣΕΛ.  15

Επικίνδυνη ταχτική

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χτες, ως μεγάλη δημοκρατική φιλολαϊκή τομή την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος μέσω δημοψηφίσματος, καλλιεργώντας στο λαό την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχει με «αμεσοδημοκρατικές» διαδικασίες στη διαμόρφωση της πολιτικής. Μεγάλο ψέμα. Καλεί το λαό να αποφασίσει για ένα αστικό πολιτικό σύστημα σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, με δεδομένο ότι αυτό όπως και τα κόμματα - πυλώνες του γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση στις λαϊκές συνειδήσεις, εξαιτίας της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής τους. Ετοιμάζουν αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθορισμό θητειών των βουλευτών, αυστηροποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μείωση του αριθμού των βουλευτών, αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Αλλά η Βουλή, η κυβέρνηση, το «αναμορφωμένο» αστικό πολιτικό σύστημα θα ψηφίζουν και θα εφαρμόζουν αντιλαϊκούς νόμους με μεγαλύτερη ένταση. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα διαχειρίζονται. Ετσι ο λαός θα συμμετέχει τάχα στην πολιτική με το δημοψήφισμα «αμεσοδημοκρατικά», αλλά η πολιτική θα είναι εχθρική για τον ίδιο. Ούτε η ανεργία θα εξαλείφεται, ούτε μισθοί και συντάξεις θα αυξάνονται, ούτε δωρεάν Υγεία, Παιδεία θα υπάρχουν. Οσο για τη Δικαιοσύνη, αυτή είναι ταξική και αντεργατική. Θα γίνει χειρότερη. Και για τα συνδικάτα, που θα περιληφθούν στο δημοψήφισμα, ετοιμάζουν φραγμό στη λειτουργία και δράση τους θέλοντάς τα πειθήνια όργανα της πλουτοκρατίας. Να γιατί ο λαός πρέπει να ακυρώσει το δημοψήφισμα στην πράξη.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
«Τσουβαλιάζει» βίλες και φτωχόσπιτα

ΣΕΛ.  20
Σήμερα η εκδήλωση για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στον τόπο δολοφονίας της (πύλη του πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ, στη συμβολή των οδών Αγ. Αννης και Ιεράς Οδού), η εκδήλωση για την ΚΝίτισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την οποία συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.


ΣΕΛ.  12
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΕΒΕ
«Οχι» στην κατεδάφιση του θεσμού των ΒΑΕ

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ
«Οχι» στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου

ΣΕΛ.  28
ΕΟΠΥΥ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ