Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11005

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Στις 20 Ιούλη συλλαλητήρια για το δικαίωμα σε Υγεία - Πρόνοια
  • Συλλαλητήρια σε πόλεις όλης της χώρας στις 20 Ιούλη, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης στην Υγεία.
  • Αθήνα, στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 7.30 μ.μ.

ΣΕΛ.  9

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ «ΝΟΜΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ» για την Ανώτατη Εκπαίδευση
  • Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων
  • Αλέκα Παπαρήγα: Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί
  • Τα πανεπιστήμια θα βγάζουν πτυχιούχους πολλαπλής ταχύτητας. Η μεγάλη μάζα των επιστημόνων θα δουλεύουν με ημιαπασχόληση, ετεροαπασχόληση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Υποβαθμίζεται το επιστημονικό αντικείμενο του πανεπιστημίου, με τα πολλαπλής ταχύτητας πτυχία.
  • Θα αναπαραχθεί και θα οξυνθεί η αναρχία στη σύνθεση των πτυχιούχων. Επειδή η οικονομία αναπτύσσεται άναρχα, στα ίδια τα πανεπιστήμια θα ενταθεί αυτή η αναρχία και αναντιστοιχία ανάμεσα στο πτυχίο και τη δυνατότητα να βρεθεί δουλειά.
  • Ενισχύεται ο αυταρχισμός στα πανεπιστήμια, στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς. Οποιες δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες υπήρχαν, συρρικνώνονται απελπιστικά. Ανοίγει ο δρόμος για ένα πανεπιστήμιο, που η συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία θα κοστίζει πανάκριβα.

ΣΕΛ.  6  -  7

20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκίνησε χτες στη Ρούμελη των λαϊκών αγώνων

Μια ξεχωριστή συνάντηση γίνεται από χτες στην ανταρτομάνα Ρούμελη, το 20ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Με κεντρικό σύνθημα «Η Ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!», ξεκίνησε τις πλούσιες εκδηλώσεις του, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται η Ιστορία και οι αγώνες του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ
Παγίδα για το λαό το δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον αριθμό των βουλευτών δεν είναι μόνον εμπαιγμός, είναι επιχείρηση παγίδευσης του λαού, ώστε να αποσπαστεί με δόλιο τρόπο η συγκατάθεσή του στην εξαθλίωση, στην ανεργία και την ανασφάλεια. Αντί για δημοψήφισμα ας κάνουν εκλογές, να μιλήσει ο λαός και με την ψήφο του για όλα.



ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Η σαπίλα του συστήματος δεν κρύβεται

ΣΕΛ.  13
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης στις 13 Ιούλη

ΣΕΛ.  16
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο με τα ΕΣΠΑ

ΣΕΛ.  15
Η Ελλάδα στη «ζώνη ασφάλειας» του Ισραήλ

ΣΕΛ.  14
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Προωθεί συνεταιρισμούς μεγαλοαγροτών

ΣΕΛ.  22
Επικίνδυνες οι περικοπές στην Υγεία

Οι επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Υγεία ήρθαν στο προσκήνιο με τον πιο δραματικό τρόπο, πριν από λίγες μέρες στην Ξάνθη. Νεογέννητο κινδύνεψε να πεθάνει, επειδή το μανταλάκι που τοποθετήθηκε στον ομφάλιο λώρο (ομφαλοκλίπ) αποδείχτηκε ελαττωματικό, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ακατάσχετη αιμορραγία.


ΣΕΛ.  9
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Η αγωνιστική εμπειρία εργαζομένων στα DIA

ΣΕΛ.  32
ΚΚΕ
Αμέριστη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

ΣΕΛ.  24   -   25

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ