Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10923

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φαγοπότι για το κεφάλαιο οι ιδιωτικοποιήσεις

Το ότι η κυβέρνηση εξουσιοδοτεί γι' αυτή τη διαδικασία τράπεζες, χρηματοοικονομικές εταιρείες και γραφεία μεγαλοδικηγόρων δείχνει πως δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση χωρίς μεγάλο φαγοπότι.


ΣΕΛ.  7
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Κίνδυνοι από τις κυβερνητικές επιδιώξεις αναβάθμισης της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ιταλικό ερευνητικό πλοίο ζήτησε και πήρε άδεια από την Τουρκία, για εργασίες σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.


ΣΕΛ.  3

ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ με «non paper» (έγγραφο εργασίας) ζητά από τις χώρες - μέλη να διαβουλευθούν και να συμφωνήσουν ανάληψη δράσης εκτός πλαισίου της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το ΝΑΤΟ μεθοδεύει την διεύρυνση της αποστολής του και τη γενίκευση της πολεμικής εμπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν με «non paper» ζητά από τις χώρες - μέλη να διαβουλευθούν και να συμφωνήσουν, ώστε η Συμμαχία να αναλάβει δράση εκτός πλαισίου της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην περίπτωση που οι περιστάσεις το απαιτήσουν. Φαίνεται ότι ο γγ του ΝΑΤΟ προετοιμάζει το έδαφος για την ενδεχόμενη αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Λιβύη αλλά και την κλιμάκωση των αεροπορικών χτυπημάτων σε στόχους πέραν της αεράμυνας και των επικοινωνιών της Λιβύης, για ενίσχυση της υποστήριξης και διάσωση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, καθώς η αεροπορική υποστήριξη δεν επαρκεί.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στη ΒΙΑΝΕΞ για τις εξελίξεις στην Παιδεία

Για το εφιαλτικό μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στα παιδιά των εργαζομένων συζήτησαν οι εργαζόμενοι της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, κατά τη χτεσινή περιοδεία που διοργάνωσε το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής.


ΣΕΛ.  16

Πόλεμος και συμφέροντα

Αποκαλυπτική η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη σχέση των κομμάτων με τα διαφορετικά ταξικά συμφέροντα. «Εθνικό συμφέρον» για την κυβέρνηση ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος γι' αυτό συμμετέχει η Ελλάδα, «εθνικό συμφέρον» η δολοφονία λαών! «Η Ελλάδα ορθά είναι παρούσα στις εξελίξεις», είπε η ΝΔ, αλλά «οφείλουμε να προστατεύσουμε, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, τον ελληνικό τουρισμό, πολύτιμη πηγή εισοδήματος για τη χώρα μας». Η ΝΔ μπροστά στον πόλεμο μιλά κυνικά για τουρισμό! «Να αξιοποιήσουμε τις θέσεις του Αραβικού Συνδέσμου, της Γερμανίας, της Κίνας και της Ρωσίας», είπε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαλέγοντας ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Το ίδιο και ο ΛΑ.Ο.Σ, λέγοντας «γιατί πάμε με τον Αμερικανό», ενώ «είναι κατά η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία». Κυβέρνηση - ΝΔ μίλησαν για πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε στον πόλεμο. Τα πλεονεκτήματα είναι οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, το έδαφος και ο εναέριος χώρος της Ελλάδας. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει ο πόλεμος, όπως δεν μπορούσε να γίνει στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, αδίστακτη, όπως και η ΝΔ. Το ΚΚΕ αποκαλύπτοντας ότι ο πόλεμος γίνεται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ότι συμμετέχει η κυβέρνηση για τη διανομή της λείας, έθεσε το ζήτημα του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει μόνος του, ένοπλα ή μη ένοπλα, αν θα ανατρέψει το καθεστώς στη χώρα του. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι σε βάρος και του ελληνικού λαού. Πάλη ως την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.



ΙΑΠΩΝΙΑ
Ανησυχητική η κατάσταση

ΣΕΛ.  23
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Καρκινογόνα καύση και ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  32
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Βουτηγμένοι στο «δίκαιο» των ιμπεριαλιστών

Με τις θετικές ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., κυρώθηκε χτες στη Βουλή η σύμβαση που μεταξύ άλλων ορίζει θέματα έκδοσης προσώπων στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Το ΚΚΕ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση τόσο στο νομοθέτημα όσο και στην ίδια τη φύση του Διεθνούς Δικαστηρίου.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Μεγαλώνουν οι κόντρες

ΣΕΛ.  6
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το κλείσιμο της ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ