Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10829

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Με το ΠΑΜΕ μπροστά, να ανακόψουμε τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ
  • Ολοι και όλες στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 π.μ.
  • Ολοι στη στάση εργασίας στις 25 του Νοέμβρη από τις 12 έως τις 3 μ.μ.
  • Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, της κοινωνικής συμμαχίας για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

ΣΕΛ.  9

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ για ανάπτυξη υπέρ του λαού

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, διαμόρφωσε έναν κρατικό προϋπολογισμό άγριας ληστείας και βασανισμού όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος των μονοπωλίων

  • ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας. Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.
  • ΠΑΜΕ: Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που καταδικάζονται και από αυτόν τον προϋπολογισμό, μετά και από την πρόσφατη καταδικαστική λαϊκή ψήφο τους στις αντιλαϊκές πολιτικές, να μετατρέψουν την ψήφο και την οργή τους σε ανατρεπτικούς αγώνες μέσα από την κοινωνική τους συμμαχία.
  • ΠΑΣΕΒΕ: Οι ΕΒΕ με τη συμμετοχή στα σωματεία και σε σύγκρουση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα που θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε τη δουλειά μας. Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική δεν πρέπει να περάσει.

ΣΕΛ.  10  -  11

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Οι λαοί να εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εκσυγχρονίζουν το ΝΑΤΟ ως το καλύτερο εργαλείο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας εντός και εκτός των συνόρων των κρατών - μελών, ανακηρύσσοντας εχθρούς τα λαϊκά κινήματα. Οι λαοί να εντείνουν τους αντιιμπεριαλιστικούς - αντιμονοπωλιακούς αγώνες. Να επιβάλουν το δικαίωμά τους να επιλέγουν οι ίδιοι το δικό τους δρόμο ανάπτυξης (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΣΕ).


ΣΕΛ.  2  -  3,   6

Προσφορές
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας, προσφέρει, ως 8η δόση, ακόμα 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Από τη Λέσχη Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ Αυστραλίας προσφέρονται στο ΚΚΕ 2.000 δολάρια Αυστραλίας για ενίσχυση.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Οι επαναστάσεις που έρχονται θα είναι σοσιαλιστικές

ΣΕΛ.  15  -  18
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Για τις εκλογές, τις εξελίξεις και τη δράση των κομμουνιστών

ΣΕΛ.  12  -  14
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Οι νέες περικοπές είναι χρεοκοπία του λαού

ΣΕΛ.  20  -  21
Πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, για λαϊκή εξουσία

ΣΕΛ.  7
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αδήριτη ανάγκη η ανασυγκρότηση του κινήματος

ΣΕΛ.  22  -  23
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στις 24 Νοέμβρη φοιτητές και σπουδαστές διαδηλώνουν

Το ΜΑΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να αντιδράσουν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και στο νέο νόμο πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Στις 24 Νοέμβρη καλεί σε συλλαλητήρια. Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, στην Ξάνθη στις 11 στο Πολυτεχνείο. Κινητοποιήσεις και στην Κοζάνη. Αύριο Δευτέρα, στην Αθήνα κοινή συνέντευξη Τύπου ΜΑΣ-ΣΑΣΑ.


ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ