Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10787

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να πάθουν νίλα στις εκλογές με ενίσχυση του ΚΚΕ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥ

  • Η κατάσταση γίνεται δραματική για τα νέα ζευγάρια, για τη δουλειά, το μεροκάματο, την κοινωνική πολιτική.
  • Ο γονιός να κάνει το καθήκον του απέναντι στο παιδί του, με δράση για επείγοντα προβλήματα και πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.
  • Στις εκλογές, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να πάθουν νίλα. Και για να αρχίζει να γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του λαού, να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στη «διά πυρός και σιδήρου» καταστολή του κινήματος
  • Χιλιάδες υπογραφές καταδίκης και εναντίωσης στο κατάπτυστο ψήφισμα
  • Το ΚΚΕ δεν παραδίνεται, οι λαοί δεν παραδίνονται, σε κανέναν
  • Εχουν ευθύνη οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν ΟΧΙ

Σήμερα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το ψήφισμα που καταδικάζει τους λαούς που αντιστέκονται στα μονοπώλια, στις επιλογές του κεφαλαίου, για να δώσει το άλλοθι στην ΕΕ για επιβολή νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία μπορεί να απαγορεύεται η δράση των κομμάτων μέχρι και η συμμετοχή τους στις εκλογές. Ο αυταρχισμός, η κρατική καταστολή, ο κρατικός αντικομμουνισμός είναι μια πραγματικότητα στην Ευρώπη γιατί δεν μπορούν να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα όπως ακριβώς θέλουν, επειδή υπάρχουν οι λαϊκές αντιστάσεις. Δε θα τα καταφέρουν ούτε με τέτοια ψηφίσματα, οι λαοί θα τα κουρελιάσουν.


ΣΕΛ.  9

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργία την Πέμπτη 7 Οκτώβρη με το ΠΑΜΕ

Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις: Στην Αθήνα, 11 π.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.


ΣΕΛ.  19

Προσφορά

Ο Σταυρόπουλος Γιώργος, από την Κορνοφωλιά Εβρου, προσφέρει 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ.


Αθλιες μεθοδεύσεις ΠΑΣΟΚ

Αθλια μεθόδευση της ΠΑΣΚΕ στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Κατέβασε δύο ΠΑΣΚίτικα ψηφοδέλτια μεθοδεύοντας να βγάλει παραπάνω αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ κλέβοντας αντιπρόσωπο από τις ταξικές δυνάμεις. Υπολόγιζε, μ' αυτή την ταχτική, στο μεγαλύτερο υπόλοιπο ψήφων ενός από τα ψηφοδέλτιά της, για να πάρει επιπλέον αντιπρόσωπο σε επόμενη, μετά την πρώτη, κατανομή. Ετσι κάνει και στην Περιφέρεια Αττικής με τους τρεις υποψήφιους, τον επίσημο Γ. Σγουρό και τους Α. Μητρόπουλο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, που είναι με το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι με το μνημόνιο, όπως λέει, και τον Γ. Δημαρά, που είναι ΠΑΣΟΚ σε όλα, ψήφισε όλους τους αντιλαϊκούς του νόμους, αλλά διαφοροποιήθηκε στο μνημόνιο ψηφίζοντας «παρών» και όχι κατά, ντεμί δηλαδή. Να λοιπόν που αυτή η άθλια ταχτική εφαρμόζεται παντού όπου το ΠΑΣΟΚ θέλει να κόψει ψήφους από το ΚΚΕ, τις ταξικές δυνάμεις. Σικέ «διαφοροποιήσεις». Το ΠΑΣΟΚ δίνει μ' αυτή την ταχτική τη μάχη ξέροντας ότι μπορεί να φαίνεται ότι έχει προβλήματα, αλλά μπορεί να μαζεύει τους δυσαρεστημένους, κυρίως από τη λαϊκή του βάση. Απάντηση η αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Αποφασιστικά ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΣΕΛ.  10  -  15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Σε κλίμα αισιοδοξίας δόθηκε η εκκίνηση

ΣΕΛ.  3
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ξεκινούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  25
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό

ΣΕΛ.  17
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ
Χρυσάφι για το κεφάλαιο, φτώχεια για το λαό

Το καλάθι των συμφωνιών που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την κινεζική, περιέχει χρυσάφι για ορισμένα τμήματα της πλουτοκρατίας και τίποτα παραπάνω. Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πιστέψουν τίποτα από την κυβερνητική προπαγάνδα και τους πανηγυρισμούς της πλουτοκρατίας. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Η ανάπτυξη που ωφελεί το μεγάλο κεφάλαιο, για το λαό φέρνει φτώχεια και ανεργία. Υπονομεύει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, τον εμπλέκει σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.


ΣΕΛ.  6  -  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ