Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10782

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Πανστρατιά με το ΚΚΕ γιατί έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

Εχουν έτοιμα νέα μέτρα. Στις 15 Νοέμβρη, η κυβέρνηση θα κάνει «λογαριασμό» και αν δεν έχουν ενισχυθεί αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, αν δεν ξεσηκωθεί πανστρατιά ο λαός, η κατάσταση θα χειροτερέψει πολύ. Σκεφτείτε. Το ΚΚΕ σας προειδοποίησε και πέρυσι τέτοια εποχή για τη θύελλα που έρχεται.


ΣΕΛ.  3

ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ στον ιδιωτικό τομέα

Μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα σχεδιάζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα να περισωθούν θέσεις εργασίας λόγω καπιταλιστικής κρίσης. Το προανήγγειλε η ίδια η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ετοιμάζοντας υπουργική απόφαση το Νοέμβρη και με βάση την πρόβλεψη του μνημονίου ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι με προηγούμενες παρεμβάσεις εξασφαλίστηκε στο κεφάλαιο:

  • Μείωση της αμοιβής των νέων εργαζομένων στο 70% του κατώτερου μισθού μέσω της «μαθητείας».
  • Μείωση της αμοιβής των νεοπροσλαμβανόμενων κάτω των 25 ετών στο 84% του κατώτερου μεροκάματου και μισθού.
  • Μείωση κατά 20% των αμοιβών υπερωρίας και υπερεργασίας.
  • Μείωση της αποζημίωσης των εργαζομένων λόγω απόλυσης κατά 50%.
  • Μείωση ουσιαστικά μισθών και μεροκάματου για τρία χρόνια, με την τριετή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

ΣΕΛ.  9

MotionTeam

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας»

Πολύμορφη η δράση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Χτες, έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις στις σχολές και τις εστίες της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σήμερα στη 1 το μεσημέρι το ΜΑΣ θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, για να δοθούν άμεσα τα πάσο σε όλους τους φοιτητές.


ΣΕΛ.  17

Πολιτική μάχη

Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Διεξάγονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, εφαρμογής του αντιλαϊκού μνημονίου και του «Καλλικράτη», που υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου. Τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης υποχρεώνονται να υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική. Οι περιφέρειες θα υλοποιούν πολιτική ανάπτυξης υπέρ των μονοπωλίων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, λιμάνια, αγροτουρισμός κ.λ.π., με χρηματοδότηση των καπιταλιστών (ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ), αξιοποιώντας και τις συνθήκες διαμόρφωσης πάμφθηνης εργατικής δύναμης, μετά τη μείωση μισθών, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη φοροελάφρυνση του κεφαλαίου, την κατακρεούργηση της Aσφάλισης. Οι περιφέρειες και οι δήμοι θα υλοποιήσουν τις αλλαγές στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, ανοίγοντας ολοκληρωτικά το δρόμο για το κεφάλαιο να κερδοσκοπεί, αλλά και της Παιδείας με τα διαφοροποιημένα σχολεία και τα περιφερειακά Πανεπιστήμια. Θα συμβάλουν στο ξεκλήρισμα φτωχών αγροτών, μικρών ΕΒΕ, σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να, γιατί πρέπει να αποδυναμωθούν δραστικά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ, με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για τις εκλογές για τα μαθητικά συμβούλια

ΣΕΛ.  16
ΠΑΣΕΒΕ
Σήμερα στις 9πμ η κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ

ΣΕΛ.  21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Επιμονή στις αντιδραστικές «διαρθρωτικές αλλαγές»

ΣΕΛ.  18
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα απόπειρα να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

ΚΚΕ: Εκτός από τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο, έχουν και άλλα προαποφασισμένα. Μόνο αν ο λαός τούς αναγκάσει, με την πάλη και την ψήφο του, δεν θα τα προχωρήσουν. Γι' αυτό πρέπει να υπερψηφίσει τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ και να αναπτύξει την κοινή αγωνιστική πάλη για τα δικαιώματά του.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ