Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10772

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΑΣΗΣ η συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας την πρώτη μέρα

Αύριο, Σάββατο, στις 8.45 μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

  • Οι νέες γενιές έσμιξαν με τις προηγούμενες κάτω από το σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής», όπου οι πολιτικές συζητήσεις, το δέσιμο της Τέχνης με το κίνημα, ταξιδεύουν χιλιάδες μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ σε ένα ταξίδι ελπίδας, αισιοδοξίας, αγωνιστικής ανάτασης.Ξεχωριστό γεγονός η συζήτηση για το Σοσιαλιστικό Ρεαλισμό.
  • Σήμερα στη Λαϊκή Σκηνή η συζήτηση για την καπιταλιστική οικονομική κρίση, με τίτλο: «Θυσίες για την ανάπτυξη των μονοπωλίων ή στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας τους;».
  • Επίσης σήμερα, στη Διεθνούπολη η συζήτηση με θέμα: «Το μέλλον δεν ποινικοποιείται, ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει».

ΣΕΛ.  7   -   10

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Συνεχής ενιαία επίθεση σε βάρος των λαών
  • Την ενίσχυση της «Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας», ως οχήματος για την αποτελεσματικότερη υπεράσπιση των συμφερόντων των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, επιδιώκει η ΕΕ.
  • ΚΚΕ: Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τις ιμπεριαλιστικές συνεργασίες. Είναι η άλλη πλευρά των οικονομικών, εμπορικών, γεωπολιτικών συγκρούσεων, που οδηγούν και σε στρατιωτικές συγκρούσεις.

ΣΕΛ.  3

Η προοπτική

Η έκθεση του ΔΝΤ αξιώνει σταθερότητα στην αντιλαϊκή επέλαση. «Τη λαμβάνουμε υπόψη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας: «Ο συναγερμός δεν έχει λήξει, οι προσπάθειες που κάνουμε και θα κάνουμε και στο μέλλον, θα είναι ακόμα μεγαλύτερες να υλοποιούμε τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας». Αέναη αντιλαϊκή επίθεση, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Ο λαός να πάρει μαζικά στα χέρια του την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Να διεκδικήσει φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου 45%, σταμάτημα των δαπανών για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, επίδομα ανεργίας στους ανέργους, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ' αυτούς, στις οικογένειές τους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Ματαίωση των αυξήσεων σε ψωμί, πετρέλαιο θέρμανσης, ρεύμα. Διαγραφή των χρεών των ανέργων και χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων. Απαγόρευση με νόμο των πλειστηριασμών για κατοικίες των λαϊκών οικογενειών, για χρέη φτωχών αγροτών. Ολα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων. Σταθερή εργασία σε ασφαλείς συνθήκες, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση του ελεύθερου χρόνου. Αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες. Ο λαός μπορεί να φέρει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Χρειάζεται να δυναμώσει η οργάνωσή του, η συμβολή του στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας που οικοδομούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, με πόδια και ρίζες στην αντίστοιχη οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Και ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ, για ξεκάθαρη καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη φιλολαϊκή προοπτική.



ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Περιοδείες για τα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  6
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκρηκτικό το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία

ΣΕΛ.  21
ΜΕΙΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Θα πληρώνουν οι ασθενείς

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ
Στο λαό τα βάρη για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους

ΣΕΛ.  16
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Στο δρόμο οι σπουδαστές γιατί δεν έχουν να πληρώσουν

Στο δρόμο πετά τέσσερις σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας η Φοιτητική Εστία του Ιδρύματος και τους καλεί να παραδώσουν τα δωμάτια, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο που έχει επιβληθεί και είναι στα 45 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, η Εστία τους ζητά να καταβάλουν προκαταβολικά το ενοίκιο για τέσσερις μήνες. Σε κινητοποίηση σήμερα, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ