Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10759

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
Ποιες δυνάμεις στοχεύουν στην απαγόρευση του Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ»;

Με προκλητικά υπονοούμενα για συνέργεια της ΚΝΕ στην ιδιωτικοποίηση του πάρκου, η αυτοαποκαλούμενη «Επιτροπή Κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» και όσοι βρίσκονται πίσω της, θεώρησαν ότι μπορούν να χτυπήσουν το θεσμό του Φεστιβάλ. Η συγκεκριμένη ενέργεια συμπίπτει με αντίστοιχη δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών» του Βόλου, που προσέφυγαν στη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον Θ. Πάγκαλο και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ζητώντας να απαγορευτούν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7

Συγκροτήθηκε ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την κρίση

Κοινή δράση, συσπείρωση κι οργάνωση - λαϊκός ξεσηκωμός. Δεν είναι η μοίρα μας η φτώχεια. Μέσα από τον κοινό μας αγώνα να στοχεύσουμε στον πλούτο που όλοι εμείς παράγουμε, με σχέδιο να τον αξιοποιήσουμε για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες

  • Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή σε επίπεδο νομού, με εκπροσώπους από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, Ενωση Γυναικών - μέλος ΟΓΕ, Συλλόγους Γονέων, που θα συντονίζει τη δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της κρίσης.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή θα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κοινό αγώνα σε όλα τα λαϊκά στρώματα του νομού, στη βάση ενός κοινού πλαισίου δράσης ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - τρόικας και με στόχο μια άλλη ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων του λαού και κατά των συμφερόντων των μονοπωλίων.
  • Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανωθούν γενικές συνελεύσεις σε εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, ενώσεις ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων, σε τόπους δουλειάς, γειτονιές και συνεδριάσεις επιτροπών αγώνα φοιτητών - σπουδαστών, για το ενιαίο πλαίσιο πάλης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε χώρο, όπως και των περιπτώσεων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

ΣΕΛ.  3

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Να μη σταματήσει κανείς τις σπουδές για οικονομικούς λόγους

Μέτρα για την ανακούφιση των σπουδαστών σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ απαίτησαν, με τη χτεσινή τους παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), εκπρόσωποι του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) και του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ), με τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  14

Προς κ. Γερουλάνο και υπεύθυνους ΕΡΤ

Τι είδους ενημέρωση είναι το να βγαίνει κάθε μέρα ο συντάκτης που καλύπτει την κυβέρνηση και να πολιτικολογεί ασύστολα σχετικά με το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση, προδικάζοντας και το αποτέλεσμα των σχεδιασμών, με ύφος και βεβαιότητα που ούτε τα στελέχη της κυβέρνησης δεν έχουν (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δ. Μποτώνης); Τι είδους ενημέρωση είναι να επαναλαμβάνουν επί 15 μέρες οι αρμόδιοι συντάκτες κάτω από τον τίτλο «πυρετώδεις διαβουλεύσεις στα κόμματα» το ποιους συζητούν ή δε συζητούν για υποψήφιους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ενώ δε γίνεται ποτέ καμία αναφορά, καμία κάλυψη, κανένα ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν καθημερινά οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ; Οταν συστηματικά δεν υπάρχει αναφορά, όχι για τους σχεδιασμούς του ΚΚΕ, αλλά ούτε για τη δράση του, παρά μόνο αποσπασματικά με βάση τις κυβερνητικές ιεραρχήσεις; Αυτό που γίνεται έχει σχέση με την ισότιμη ενημέρωση του λαού; Μπορείτε να μας πείτε πόσο ακόμα θα κρατήσει;



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αντιλαϊκά μέτρα είτε με ύφεση είτε με ανάκαμψη

ΣΕΛ.  13
ΚΕΔΚΕ
Κόπτεται για την υλοποίηση του μνημονίου

ΣΕΛ.  10
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Προσχολική Αγωγή για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών

ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Υπερασπιστές απεργοσπαστικής ρύθμισης

ΣΕΛ.  17
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πανωπροίκι στις πολυεθνικές στον αέρα οι εργαζόμενοι

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων «για τα ζητήματα των υποβρυχίων και το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά)» ανακοίνωσε και επίσημα χτες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προδιαγράφοντας νέες αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους και συνολικά για το λαό, που βλέπει ένα στρατηγικό τομέα της παραγωγής να γίνεται φιλέτο στα δόντια πολυεθνικών ομίλων. Η κυβέρνηση δίνει πανωπροίκι στους ιδιώτες και αφήνει ξεκρέμαστους τους εκατοντάδες εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ